Свети Мардарије – владика без адресе

''Свети Мардарије – владика без адресе'' је документарно-играни филм о првом српском епископу првоосноване епархије СПЦ у Америци и Канади; о свепраштајућој љубави човека који је трпео и подносио и онда када је био гоњен од својих. Његов мученички живот и његово нетрулежно тело живо су сведочанство људима о томе шта је најважније за спасење душе и задобијање вечног живота.

16.04.2020. Аутор:: Пријатељ Божији 7Komentari (7)

21.11.2021.

Јелена К.

Хвала на овом предивном филму. Нека нас Бог подстакне да се угледамо на овакве људе међу нама, православнима.

Коментариши

30.08.2021.

Александар

Драга браћо, у САД се налазе мошти двоице светитеља Срба: светог Мардарија и светог Јована Шангајског и Санфранцисанског. Да ли зна неко имају ли Руси, Грци или остали православни мошти својих светих људи било где у обе Америке?

Коментариши

22.05.2020.

протопрезвитер Слађан Васић

ДИВАН ЈЕ БОГ У СВЕТИМА СВОЈИМА, БОГ ИЗРАИЉЕВ!!! Диван и веома поучан филм који нам јаснопоказује да је наш Бог, Живи и Истинити Бог, те да су они који с њиме желе пријатељевати лицем к лицу слободно људи који се уподобљују, тј. личе на Бога и освечују се заједницом са Једином Светим, те по дари благодати Његове у сваком времену причасне нам могу бити и постати светма, јер Дух Свети дјела и данас, као што је дјеловао јуче и као што ће деловати и сутра. Св. Мардарије је доказ више да се вриједи жртвовати и трудити да постанемо још сад о овдје литургијско-подвижничког животом дјеца Божија у Сину Његовом Духом Светим. Будимо и ми сами слободно као и сам св. Мардарије пријатељи Божији, молитвама његовим и свих светих. Амин.

Коментариши

21.05.2020.

Jelena

Slava Gospodu sto i u ova vremena u kojima smo se udaljili od NJega, obelodanjuje Svoju milost i strpljenje kroz Bogougodnike Svoje poput Svetog Magdarija. Slava mu I milost.

Коментариши

23.04.2020.

Snezana Petric

Odlican film! Pomozi nam Sveti Vladiko Mardarije da oprostimo jedni drugima i da odrzimo nasu Svetu Pravoslavnu Vjeru i Crkvu i ovdje u Sjevernoj Americi!

Коментариши

18.04.2020.

Snezana

Бескрајна захвалност за ову радост!

Коментариши

17.04.2020.

Љубомир

Предиван филм!

Коментариши


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.