Твој живот – твоја одлука

Бог има план за наш живот, али Он неће да нам га намеће – морамо га сами изабрати и потражити. Само се потребно молити се: „Господе, ја хоћу Твој план за мој живот, да живим онако како је по Твојој вољи“ и Бог ће нам помоћи да имамо такав живот. Зато нас је Христос научио да се молимо: „Нека буде воља Твоја и на земљи као на небу.“

03.10.2021. Аутор:: Пријатељ Божији 3

Твој живот није случајан. Ти имаш судбину, животни план, који само ти можеш испунити. У Светом Писму пише; ”Заметак мој видеше очи Твоје, у књизи је Твојој све то записано и дани забележени, кад их још није било ни једнога.” (Пс. 139, 16) Бог зна све што ће се десити у твом животу. Он ничим није изненађен. И Он зна твоју судбину. Библија каже да ћемо сви максимално поживети 80-ак година. Тих 80-ак година је неважно мало у односу на бесконачност. Ипак, Свето Писмо каже да је овај живот припрема за онај вечни. Бог жели да се у овом животу вежбате за оно што ћете радити у вечности.

Зато вам је Бог дао ваш циљ у животу, нешто што само ви можете да учините. Још пре него што сте рођени, Бог је у вас уградио извесне амбиције и жеље, које вас нагоне да одиграте тачно одређену улогу – ону, која је намењена само вама и коју само ви можете одиграти.

У Библији пише: ”Јер смо Његова творевина, саздани у Христу Исусу за дела добра, која Бог унапред припреми да у њима ходимо.” То појашњава да вам је Бог, још пре него што сте рођени, свима дао јединствену мешавину духовних дарова, способности, инспирације, личности и искуства. На целом свету не постоји ни једна особа, која је као ви, јер не постоји ни једна особа, која има јединствену структуру таквих особина и талената, каквих имате ви. Зато је свачији живот тако јединствен и специфичан.

Али постоји и један трагични део – ви можете и промашити Божији план за ваш живот! Многи људи живе управо тако. Наиме, ви можете проћи кроз цео свој живот и сасвим пропустити прилику да живите онако како је Бог за вас замислио да живите. Јер то је потпуно ствар вашег избора. Ако сте решили да јурите за сладостима, забавама, популарношћу или за новцем, уместо за Богом, сасвим ћете промашити Божији план и Божију вољу за ваш живот. А то је уистину трагично!

Божија воља није аутоматска. Бог нам допушта да правимо сопствене изборе. Многе ствари, које вам се дешавају, нису део савршеног Божијег плана и Божије воље. Сви морамо да бирамо између Божије воље и наше сопствене воље. На пример, ако се напијем, упаднем пијан у базен и удавим се, то није била Божија воља за мој живот. То би била моја сопствена воља и мој избор.

Бог има план за ваш живот, али Он неће да вам га намеће – морате га сами изабрати и потражити. Можете имати живот какав вам је Бог одредио, само ако то пожелите. Чак и када сасвим промашите, Бог може окренути промашај у светли животни план, који вам је наменио.

Никада није касно да имате Његову савршену вољу у свом животу. Само се молите: ”Господе, ја хоћу Твој план за мој живот, да живим онако како је по Твојој вољи” и Бог ће вам помоћи да имате такав живот. Поставиће вас у склад са Његовом вољом и Његовим циљем за ваш живот. Бог жели да живите таквим животом, више него што то ви желите. Зато нас је Христос научио да се молимо: ”Нека буде воља Твоја и на земљи као на небу.” Божија воља се савршено спроводи на небесима, у Царству Небеском. Бог би волео да се Његова воља савршено спроводи и у вашем животу.

Али ваш живот је – ваша одлука.

svetatrojicaroterdam.comKomentari (3)

21.03.2016.

zaklina

Skoro nisam procitala bolji tekst... fenomenalno.... pratim Vas sajt i molim Vas, nastavite ovako....

Коментариши

30.03.2016.

Слађана Недељковић

Да, леп текст, веома поучан. Мени је у овом тренутку (када сам на животном раскршћу) баш добро дошао. Хвала!

Коментариши

28.05.2016.

Милина Јовановиц

Истина

Коментариши


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.