Улица у Београду названа по светом Серафиму Саровском

У предграђу Београда, Батајници, појавила се улица која носи име великог руског светитеља.
Раније се она звала улица Партизанске базе, али са смјеном политичког режима у Србији, многим улицама су враћени стари називи или су дати нови.

01.12.2011. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Улица у Београду названа по светом Серафиму Саровском У предграђу Београда, Батајници, појавила се улица која носи име великог руског светитеља.
Раније се она звала улица Партизанске базе, али са смјеном политичког режима у Србији, многим улицама су враћени стари називи или су дати нови.
На иницијативу једне благочестиве жене предложено је да се та улици у Батајници назове именом светог Серафима Саровског. Комисија за промјену назива улица једногласно је прихватила тај предлог и од сада Београд може да се поноси тиме што у њему постоји улица која носи име омиљеног руског светитеља.
Посебну улогу у распростирању поштовања према преподобном Серафиму у Србији у првој половини ХХ вијека, одиграли су руски изгнаници које је Србија прихватила након догађаја 1917. године.
У српској престоници постоје и друге улице које су повезане с именима руских светитеља. Тако у центру града сада постоји улица Цара Николаја Другог.
Извор: хттп://www.православие.ру/српска/50100.хтмлKomentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.