У дивљој шуми преживели захваљујући удаљеном манастиру

МОСКВА, 2. октобра – Експедиција двојице туриста, доктора Руске академије наука непланирано се продужила јер су умјесто планираних шест дана остали да лутају по сјеверним шумама цијели мјесец, и ко зна шта би се десило да Промислом Божјим залутали нијесу наишли на Свето-Богојављенски кожејезерски манастир, који се сматра једним од најудаљенијих у Русији.

03.10.2011. Аутор:: Пријатељ Божији 0

У дивљој шуми преживели захваљујући удаљеном манастируМОСКВА, 2. октобра – Експедиција двојице туриста, доктора Руске академије наука непланирано се продужила јер су умјесто планираних шест дана остали да лутају по сјеверним шумама цијели мјесец, и ко зна шта би се десило да Промислом Божјим залутали нијесу наишли на Свето-Богојављенски кожејезерски манастир, који се сматра једним од најудаљенијих у Русији.
Ма који пут од три могуће варијанте изабрали почев одавде, последње дионице пута, која износи минимум 30 км, мораћете пјешачити по дивљој шуми. У манастиру који је основао у 16. вијеку преподобни Никодим Кожејезерски, од 1998. године подвизава се јеромонах Михеј Разинков. У манастиру нема струје, нити било какве друге везе са свијетом, али је отац-настојатељ нучнике који су доста препатили, снадбио производима који су се нашли у манастиру и благословио их да иду на ријеку Кожа.
Након повратка у Москву један од њих, доктор физичких и математичких наука, шеф лабораторије на Институту за проблеме физичке хемије Руске академије наука, Сергеј Анатољевич Жуков обратио се Епископу архангелском и холмогорском Данилу са писмом у којем је заблагодарио за помоћ која им је указана у манастиру. „Ово нећемо заборавити и са благодарношћу ћемо се сјећати Ваше епархије“, подвукао је професор. Владика је изразио искрену радост у вези са тим што су Божјом Промишљу научници преживјели у екстремним условима, саопштава прес служба Архангелске епархијеKomentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.