У Сирији киднаповани православни и јерменски свештеник

Још двојицу хришћанских свештеника киднаповали су сиријски побуњеници. Оба клирика путовали су јавним аутобусом, који је био пун путника. 30 км од Дамаска аутобус су зауставили побуњеници, који су провјеривши документа путника, одвели са собом два свештеника.

14.02.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

У Сирији киднаповани православни и јерменски свештеникЈош двојицу хришћанских свештеника киднаповали су сиријски побуњеници, саопштава Благовест-инфо, позивајући се на Фидес. Како је саопштио јерменско-католички епископ града Алепа Бутрос Марајати, његов клирик Мишел Кајјал и свештеник Антиохијске патријаршије Махер Махфуз киднаповани су у суботу, 9. фебруара, на путу из Алепа у Дамаск.
О њиховој судбини не зна се ништа. Не зна се чак ни којој групи припадају отмичари и који је мотив отмице.
Оба клирика путовали су јавним аутобусом, који је био пун путника. Са њима је био још један свештеник, члан католичког ордена салесианса. 30 км од Дамаска аутобус су зауставили побуњеници, који су провјеривши документа путника, одвели са собом два свештеника.
На одласку бојовници су казали да ће касније „саопштити своје услове“, међутим, до данас нити родбина, нити представници епархија нијесу добили никакве вијести, казао је Епископ Марајати.
 Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.