У Турској пронађен гроб светог апостола Филипа

Екипа италијанског археолога на челу са Франческом д’Андријом пронашла је у Памукалеу, античком граду Хијераполису у западној Турској гроб Светог Филипа, једног од 12 Христових апостола, преноси данас агенција Анадолија.

02.08.2011. Аутор:: Пријатељ Божији 0

У Турској пронађен гроб светог апостола ФилипаЕкипа италијанског археолога на челу са Франческом д’Андријом пронашла је у Памукалеу, античком граду Хијераполису у западној Турској гроб Светог Филипа, једног од 12 Христових апостола, преноси данас агенција Анадолија.
„Већ годинама трагамо за гробом Светог Филипа (…) Коначно смо га пронашли у рушевима једне цркве коју смо пре месец дана ископали”, објашњава архелог Д’ Андрија, који већ више година ради на овом локалитету у Турској.
Он је прецизирао да гроб још увек није отворен.
„Једног дана, биће сигурно отворен. Ово откриће је има огроман значај за археологију и читав хришћански свет”, изјавио је археолог.
Филип је рођен у Галилеји, данасњем Израелу, и био је један од Христових ученика. Пошто је ширио хришћанство на простору Мале Азије, Римљани су га разапели у Хијераполису.
Данас је Памукале атрактивна туристичка дестинација позната по термалним водама, седиментним стенама и белим каскадним терасастим пејзажом, по чему је град и назван „дворац од памука”.
Извор: хттп://www.политика.рс/вести/најновије-вести/У-Турској-пронадјен-гроб-апостола-Филипа.ср.хтмлKomentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.