Живот у искрености

Искреност и честитост значе јако много. Свето Писмо нас учи да смо у рату са силама које нису од крви и меса, већ са мрачним силама овога света. Немогуће је борити се против мрачних и нечистих сила уколико не живимо у искрености и честитости.

28.03.2024. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Сваки хришћанин је у обавези да узме Истину из Божије Речи и употреби је у свим областима свог живота – у моралном смислу, у финансијском смислу, у односима са другим људима, у сексуалном животу. Зато нам Господ, преко апостола Павла, поручује да се опашемо истином и обучемо се у оклоп правде, пре него што се упустимо у духовни рат са мрачним силама.

Појас истине држи и одржава све у нашем животу. Без истине ваш би се живот распао и преузела би вас духовна помрчина. Ми ”опасујемо бедра своја истином” онда када живимо у честитости, тј у искреном складу са Божијом Речју и Заповестима. Живети у честитости не значи само познавати истину, већ живети истинито и искрено. Честитост вам даје стабилност живота, баш као што чврсто стегнут појас даје стабилност телу.

Живот у честитости и искрености није живот савршенства. То не значи да увек чините само оно што је исправно. Ако је савршени живот мера за честитост и искреност, онда то ни један људски створ не би могао достићи. Сви ми пуно грешимо. Честит и искрен живот је кад је споља оно што је изнутра и када свако у вашој околини може видети да живите у складу са својим унутрашњим хришћанским принципима.

Лицемерство (фарисејство, дволичност) је велики непријатељ честитог и искреног живљења. Дволични смо и лицемерни када знамо шта је исправно, али то не чинимо. Дволични смо када се наше речи и наша дела не подударају, већ су наше речи далеко бомбастичније од наших дела. А то је опасно, чак веома опасно!

Недостатак искрене честитости у било којој области вашег живота, оставиће вас без одбране од сатанских напада. Наиме, чим почнете парчати живот на независне делове – на ваш црквени живот, породични живот, професионални живот, сексуални живот итд. почињете да губите честитост живљења у Богу.

Сви делови нашег живота би требало да потпадају под исте Божије заповести, а не да извесне делове остављамо непромењеним, живећи и даље као незнабошци или пагани. Тада не живите исто у свим областима свог живота.

Да ли се осећате преоптерећени свакодневним обавезама? Да ли осећате како мрачне силе односе победу у вашој свакодневици?  Тако увек бива када се живи двоструки живот. Проверите колика је ваша искреност и честитост у преданости Богу и заповестима у свим областима вашег живота. Чините у свим областима вашег живота оно што вас Божија Реч подучава, а не само тамо где вам је згодно и када вам је пријатно.

Будите Божије дете и у областима где вам то не прија, где вам је нелогично пратити Божије заповести. Без таквог начина живљења немате шансе да пребродите тешкоће, јер ћете бити врло лак плен непријатеља људског рода. Размислите у којим деловима вашег живота је лако, а у којима јако тешко да живите у складу са Божијом речју и Христовим Заповестима. Уведите промену у своје дволично живљење у односу према Божијим Заповестима.

Извор: svetatrojicaroterdam.com 



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.