Куда срља овај свет?

Очигледно је да овај свет срља право у канџе отеловљењу Нечастивог – Антихристу. Слуге његове задњих деценија ужурбано разграђују закон Божији упирући се да Господа Бога потпуно потисну из творевине Његове и да зацаре на Земљи Његовог супарника, Антихриста. Свети оци, кроз читаву историју Цркве, упозоравају нас да ће супарнику Божијем претходити општа пометња у којој човек више ни сам неће знати да ли је мушко или женско…

27.10.2018. Аутор:: Пријатељ Божији 0

У задње време, не глад изгладнелог света, не сиромаштво сиромашних, не болести и тегобе овог света лудог, ратови и немири, и друго много што шта, него тема клетог секса, и којешта око те теме, постављена је у сами врх медијског нам сервирања и мозгова наших испирања.

Уз sex-ed глупости и безобразлука свих врста и подврста, из дубоке, мрачне, јаме настраности и порока изронило питање оних којима се узмућкало и узнемирило поимање њихове сопствене полности: смућени су јер не знају јесу ли мушко, ил’ су женско; једно или друго; ни једно ни друго, обоје и све троје. Јесу ли – ђаво ће их знати – једнополни, двополни, бесполни, трансполни; овакви, онакви, никакви.

Судска, медицинска, политичка и свака друга елита старице Европе и целокупног болесног естаблишмента западног, морбидног, света, са самим Непомјаником као врховним саветником, придаје овим смућеницима значај као пресудном питању бити ил’ не бити; свесрдно их помаже и, свим силама, гура их у тоталну растројеност, а преосталу велику већину нас, који још увек чувамо то јадно зрнце здраве памети, поставља пред питање: ко је ту луд, а ко је паметан? Рекох, навешћу вам неколико примера, а има их безброј.

Пре неки дан, 28. јула, судија у америчкој држави Орегон пресудио је да амерички средњошколци могу бити приморани да се да се купају (forced to shower)  – мисли се на редовно купање, голих тела – са особама, дакле, дјеца са дјецом, супротног пола. Већ извесно време, које куда на морално дивљем Западу, на снази је закон који дозвољава мешовиту употребу тоалета. Сад сваки мушкарац, и жена, разуме се, могу банути једни међу друге и представу правити.

Мудријаши хоће да нас убеде како је пол ”субјективна ствар”, ствар личног опредељења, а не како је Господ Бог Створитељ наумио и одредио. ”Мушко и женско створи их”, (1. Мој.1, 27) за њих не важи. Они су измислили мноштво некаквих категорија. Па ти сад, дете моје, бирај хоћеш ли бити мушко, или женско, обоје ил’ ни једно. Зарад 0,1 процента смушених, или у конфузију гурнутих, 99,9 процената нас, према вољи и слову Божијем јасно опредељених, морамо да се срамимо, снебивамо, и, опет, да се питамо: ко је ту баш стварно луд.

Амерички судија гос’н Марко Хернандез, ”смиловао” се на јадне родитеље па им је у пресуди оставио могућност да, ако им се његова пресуда не свиђа, и не прихватају је, могу, мирно, своју децу да покупе и испишу из општег школског система и да их упишу у приватне школе. Дакле, хоћеш да дуваш уз ветар, плати, синко! Другим речима, сиротињи не преостаје друго него да повије вратове под ову, и све друге, луде и сулуде, законе и пресуде.

Судија, гос’н Марко, посебно је нагласио да уписом своје деце у школе, родитељи се одричу својих права на децу и своје изданке препуштају као заморчиће за овакве и глупавије социјалне покусе патолошког естаблишмента. Пошаљеш своје, женско дете, на пример, у школу да се образује, а школа га гура у исти тоалет са мушкарчићима, који су, и иначе, у том добу и узрасту, агресивни и безобразни; па ако ти то није довољно, твоје дете мора – а не ако хоће – да се тушира са групом необузданих дечака. То је то.

А само два дана раније, читам: чова, криминалац, а мушкарац, досетио се како, мирно и легално, да доспе у харем жена: прогласио се да је трансполан, тј. одлучио је да постане женско. Судија – опет судија, ко би други – сложио се и ставио га у женски затвор. О, да, да напоменем: сада више није обавезна операција, којом би, овом криминалцу одсекли вишак његовог идентитета, па да након тога буде проглашен да је женско.

Не треба много маште да се замисли шта се у том женском затвору збивало. Није прошло дуго времена, чова се дао у акцију, и тако придодао себи још неколико криминалних радњи насртања на затворенице. The Mail, енглеске новине, наводе изјаве жена затвореница да њима није требало много памети и очињег вида да се увере у оно што слепи судија није могао видети. Ништа није помогло што су енглеске затворске власти упорно упозоравале владу да мешање мушких са женскима по затворима неће донети добро; створиће нове и, до сада, неуобичајене проблеме.

А ево и случаја, о којем кад сам читао, крв ми је узаврела у моме мозгу. Сазнајем: канадски доктор богати се секући дјеци од 14 до 16 година дојке. Наплаћује 9.000 долара по операцији и још се тиме хвали. Замислите дете од тринаест, четрнаест година, којем су се хормони усковитлали, и које ј е буњено пред свим што се око њега збива, одлучи – јер је то сад у ”тренду” – да, наједном, промени пол. Свакако, уз сагласност својих ”прогресивних”, ”либералних” родитеља – јер, откуд детету 9.000 долара – одлучи да промени пол, пође ”савесном” доктору, Марк Ди Переу, (Marc DuPere, Visage Clinic, Toronto) прваку у ЛЏБТ друштву, како сам истиче, и он му осјече дојке и, абрака-дабра, дете постане мушкарац.

А кад ова деца, којима сада доктори дојке секу, прођу пубертет, па се окрену иза себе, шта ће се десити с њима, с њиховим поверењем у родитеље и друштво; и кога ће све кривити за своје тешке несреће. Ове девојчице, ако се икад уразуме, па уђу у своје биће, евентуално се удају, никада неће моћи своје чедо на груди привити и мајчиним млеком подојити.

Очигледно, овај луди свет срља право у канџе нечастивом, отеловљењу његовом, Антихристу. Гледамо, пред нашим очима се збива: злотвори, мешетари, Антихристове слуге и зулумћари, задњих деценија ужурбано разграђују закон Божији, тачку по тачку, слово по слово воље Божије бришу, упирући се да Господа Бога потпуно потисну из творевине његове и да васпоставе и зацаре на Земљи супарника његовог, Антихриста. Свети оци, који су ова чудеса, неморална и болесна, провидјели, упозоравају нас да ће супарнику Божијем, Луциферу, оваплоћеном у Антихристу, претходити општа пометња, глад, жеђ, нереди, ратови и крвопролића, и кад се замаскирани Отпадник појави с обећањима о општем реду и благостању, људи ће га сами молити да их у своје канџе зграби.

Све што њему треба да знамо, рекао нам је свети апостол Павле. Упозорио нас је да нас нико ”не превари ни на који начин; јер неће доћи док најпре не дође отпадништво и не појави се човек безакоња, син погибли, који се противи и преузноси изнад свега што се зове Бог или светиња, тако да ће сам сести у храм Божији као Бог, тврдећи за себе да је Бог. Зар не памтите да сам вам ово казивао још кад сам био код вас? И сад знате шта га задржава да се не јави до у своје време. Јер тајна безакоња већ дјејствује, само док се уклони онај који сад задржава. И тада ће се јавити безаконик, којега ће Господ Исус убити духом уста својих и уништити појавом свога присуства; Онога је долазак по дјејству сатанину са сваком силом и знацима и чудесима лажним.” (2. Сол. 2, 3-9)

Свака мисао светог апостола, изазива мноштво мисли и асоцијација, али време и простор не дозвољавају шира тумачења. Да знамо, и у то да не сумњамо: кад се зацари злотвор, настаће страшни терор. ”Јер ће тада бити невоља велика каква није била од постанка свијета до сада, нити ће бити.” (Мт. 24, 21) За сада, калфе и шегрти и бојовници Антихристови не насрћу физички на наше животе. Није искључено да ће и такво време настати. Ја сам, летимично, пратио судске процесе верујућим људима у земљи у којој живим.

”Дакле, пазите добро како живите, не као немудри него као мудри, користећи вријеме, јер су дани зли.” (Еф. 5, 15-16) Својом тврдом вером и њеним делатним сведочењем, не прихватањем свих ових будалаштина и безобразлука, и чврстим стајањем уз Господа нашег одлажемо, колико је у нашој слабашној моћи, Антихристову страховладу.

Протојереј Василије Томић



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.