Недеља Светих Отаца у манастиру Преображења

У недељу која претходи Божићу, посвећену Оцима, у Манастиру Светог Преображења Господњег у Милтону, служена је Света Архијерејска Литургија. Светом Литургијом началствоваше наш Архипастир Владика Георгије, уз саслуживање јеромонаха Василија Гавриловића и јереја Марка Радмановића.

02.01.2012. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Недеља Светих Отаца у манастиру ПреображењаУ недељу која претходи Божићу, посвећену Оцима, у Манастиру Светог Преображења Господњег у Милтону, служена је Света Архијерејска Литургија. Светом Литургијом началствоваше наш Архипастир Владика Георгије, уз саслуживање јеромонаха Василија Гавриловића и јереја Марка Радмановића.
Након свете Литургије у радосној атмосфери и уз духовне песме, спремани су бадњаци, који ће се делити након освећења на Бадње вече. Ово је традиционални обичај православних Срба, који се припрема верницима за радосни празник Божића.
Уједно је украшена манастирска црква бадњаком и сламом, подсећајући нас на саму пећину у којој се Христос родио. Кроз ове обичје ми доживљавамо Христово оваплоћење на најконкретнији начин, сећајући се Његовог узвишеног рођења и оваплоћења, где је узвишени Бог постао скромни човек, остајући Бог - истинити Богочовек, да би нама показао пут који води у Живот.
Нарочита је радост у томе што све чинимо у заједници, у слози и љубави која је у пуноћи објављена кроз празник Рођења Христова.
Након овог дивног и испуњеног дана, остајемо у нади да оваква сабрања и делања буду што чешћа и редовнија у нашим заједницама где се прославља оваплоћени Спаситељ света, Господ наш Исус Христос.
Јеромонах Василије (Гавриловић)



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.