Свети Мардарије – владика без адресе

''Свети Мардарије – владика без адресе'' је документарно-играни филм о првом српском епископу првоосноване епархије СПЦ у Америци и Канади; о свепраштајућој љубави човека који је трпео и подносио и онда када је био гоњен од својих. Његов мученички живот и његово нетрулежно тело живо су сведочанство људима о томе шта је најважније за спасење душе и задобијање вечног живота.

27.12.2023. Аутор:: Пријатељ Божији 11



Komentari (11)

12.12.2023.

Ruzica Radojevic

Boze kako smo mi srbi srecni kakve svetitelje lmamo koje poruke su nam ostavili akoliko malo se te poruke primenjuju odnosno postuju SVETI MARDARIJE MOLI BOGA ZA NAS GRESNE

Коментариши

14.08.2023.

Радмила Живковић

Мардарије пастир српски цркву градио И за своје стадо грешно Бога молио Молитва му као река к небу увире црвку гради, а од глади телом умире Из молитве никло семе храм је постало завештање светитеља нама остало Мардарије свети чујемо ти глас Молитва ти небом лети, молиш се за нас Мардарије чврста веро Христова Круно молитвена, душo мирисна

Коментариши

29.07.2023.

Биљана

Свети Мардарије моли Бога за опрост сагрешења моја, хотимична ,и нехотимична, знана и незнана , за моју дјецу, унучиће и будућа покољења како од мене тако од све браће и сестара у Христу селога овоземаљског свијета. Амин !

Коментариши

12.10.2022.

ВЕСНА

Hvala, predivna priča...

Коментариши

21.11.2021.

Јелена К.

Хвала на овом предивном филму. Нека нас Бог подстакне да се угледамо на овакве људе међу нама, православнима.

Коментариши

30.08.2021.

Александар

Драга браћо, у САД се налазе мошти двоице светитеља Срба: светог Мардарија и светог Јована Шангајског и Санфранцисанског. Да ли зна неко имају ли Руси, Грци или остали православни мошти својих светих људи било где у обе Америке?

Коментариши

22.05.2020.

протопрезвитер Слађан Васић

ДИВАН ЈЕ БОГ У СВЕТИМА СВОЈИМА, БОГ ИЗРАИЉЕВ!!! Диван и веома поучан филм који нам јаснопоказује да је наш Бог, Живи и Истинити Бог, те да су они који с њиме желе пријатељевати лицем к лицу слободно људи који се уподобљују, тј. личе на Бога и освечују се заједницом са Једином Светим, те по дари благодати Његове у сваком времену причасне нам могу бити и постати светма, јер Дух Свети дјела и данас, као што је дјеловао јуче и као што ће деловати и сутра. Св. Мардарије је доказ више да се вриједи жртвовати и трудити да постанемо још сад о овдје литургијско-подвижничког животом дјеца Божија у Сину Његовом Духом Светим. Будимо и ми сами слободно као и сам св. Мардарије пријатељи Божији, молитвама његовим и свих светих. Амин.

Коментариши

21.05.2020.

Jelena

Slava Gospodu sto i u ova vremena u kojima smo se udaljili od NJega, obelodanjuje Svoju milost i strpljenje kroz Bogougodnike Svoje poput Svetog Magdarija. Slava mu I milost.

Коментариши

23.04.2020.

Snezana Petric

Odlican film! Pomozi nam Sveti Vladiko Mardarije da oprostimo jedni drugima i da odrzimo nasu Svetu Pravoslavnu Vjeru i Crkvu i ovdje u Sjevernoj Americi!

Коментариши

18.04.2020.

Snezana

Бескрајна захвалност за ову радост!

Коментариши

17.04.2020.

Љубомир

Предиван филм!

Коментариши


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.