Срби некад и сад

14.06.2021. Аутор:: Пријатељ Божији 12

“Срби некад и сад”, документарни филм Продукције Пријатељ Божији, бави се питањем духовног и моралног стања српског народа. Какви смо некада били, а какви смо данас и како да изађемо из кризе у којој се налазимо…



Komentari (12)

29.07.2021.

Milorad

Sta reci kad je Marko Sandalj sve reko. Petnaest godina pratim ovog covjeka,ovaj covjek je zaita Bozi covjek. A to sto neki pricaju dace Dragi Bog,nema od toga nista mi to samo prebacujemo da se mi nebi trudili i molili. Bog ce da ti u onoj mjeri koliko se trudimo molitvom vjerom i dobrim djelima. Ovaj sajt trebali bi sirit medu sobom,svaki vjernik ima nekog svoga te proslijedit dalje. Mnogi od nas i neznaju za ovu fondaciju kad bi cesce gledali i i razgovrali medu sobom mislim da bi se probudili. Licno me je sramota sto jos nisam nikakad uplatijo za ovu fondaciju al uradicu to prvom prilikom. Dragi Marko i tvoji saradnici hvala vam do neba za ove divne pouke. Neka vas Dragi Bog cuva i prati.

Коментариши

14.02.2021.

zorica

Slava Bogu da medj nama gresnima ima i ovako casnih Srba, cela je istina sto rekoste , a jedini put koji predloziste : na kolena , drugog nema,Amin, Boze daj.

Коментариши

30.01.2021.

Aleksandar

Jedna veoma opaka ALI UKORENJENA naša navika je licemerje. Pod tim podrazumevam potrebu da se drugima postavljaju zahtevi koje samima sebi ne postavljamo i koje sami izbegavamo da ispunjavamo, a uglavnom preteške zahteve postavljamo pred druge jedike--nekada čak i(!) pred sopstvenu decu ili roditelje. Prema deci je to najevidentnije kada su uspesi u vezi ocena,diploma i titula u pitanju. Prema roditeljima--kada deca NE mare za probleme sa kojima roditelji moraju dase suočavaju. Licemerje je takođe kada neke stvari činimo sračunato na nečiju štetu a pod izgovorom da eto, činimo to za njegovo dobro, ili za neko opšte(kolektivno)dobro. Naša izreka koja o tome svedoči i koja nas opisuje glasi: "Dok nekom ne pukne, drugom ne svane.". Izreku "Pametniji UVEK popušća, a magarac NE dopušća." , definitivno su lansirale one jedinke koje očekuju da neko UVEK popusti kako bi oni ili NEKO NJIMA blizak ostvario korist od nečijeg izbegavanja sukoba ili od nečije štete. Ko god misli da pametniji "uvek popušća" neka najpre popusti on. LICEMERJE je i PROGLAŠAVANJE ŽRTVEnekakve nepravde ili štete za KRIVCA. To je veoma omiljena naslada i kod naših ateista i kod naših pravoslavaca(!!). Nijedna ljudska jedinka NIJE MOGLA i NE MOŽE dati povoda da BUDE SILOVANA, PREVARENA, OPLJAČKANA. Čoveka koji brani svoje dostojanstvo ili imovinu sud proglasi za nasilnika i kažnjava ga a naša javnost o tome ćuti. Ćutanje u takvom slučaju je prećutno odobrravanje(!!). Zapitajmo se šta radimo tme. Licemerje je prikrivena PAKOST, ZLOBA I BEZOBRAZLUK maskirana izgovorom brige , revnosti, dobre namere, bolećivosti (npr. prema siromašnima-kako su to činili mnogi od komunista!!), a kod nekih jedinki ČAK i maskom pobožnosti (fraza "Gledaj ti sebe a nemoj gledati druge." i "Ne osuđuj!!" se VEOMA često zloupotrebljavaju!!!). LIcemerje bilo da je usmereno premasvojim sunarodnicima ili prema drugim populacijama je definitivno IZAZIVANJE samouništenja i navlačenje omraze. PORAZMISLIMO O TOME DOK NE IZGUBIMO VREME!!! A o radu i neradu pročitajmo knjigu o monahu Kalistu pod nazivom"Monah Kalist" i videćemo koliko je on zbog rada žigosan i ismejan bio JOŠ DOK Srbija nije bila sva oslobođena od Turaka. Odgovorno tvrdim da je došao momenat da ne pričamo više o sebi kao o "nebeskom i najstradalnijem narodu" jer ima naroda koji su u miru stradali više nego mi u ratovima(Etiopljani,Gruzijci, Indijanci..) i da prestanemo gledati na neke druge narode kao na "DEBILE" ili neprijatelje, izdajnike...već da učimo od tih drugih naroda kako da rešimo sopstvene probleme društva, ekonomije, institucija, zakona...

Коментариши

30.01.2021.

Aleksandar

...NE bolje i lepše VEĆ više i skuplje!! Bore se svi za skuplje, i za više skupih stvari a poneki i za mnogo jeftinih stvari. ILI I za AUTORITET I PRESTIŽ. To su ti masni prsti o kojima govore sagovornici. Srbima je AUTORITET ,slava, sujeta i PRESTIŽ ČAK VAŽNIJI I OD SAMOG NOVCA i stvari. A komunizam..?? ON je prikriveno počeo da postoji među nama još od 1912 a pogotovo posle 1918 iako je tada zvanično bila kraljevina i kapitalizam. Čitajte od RUDOLFA ARČIBALDA RAJSA knjigu "Čujte Srbi , čuvajte se sebe". I videćete šta je prethodilo zvaničnom komunizmu.

Коментариши

03.01.2021.

svetlana

Predivan video. Sve je jasno kao dan. Ko ima usi da cuje neka cuje ko ima oci da vidi neka vidi! A sad narode moj na kolena i sa pokajanjem ocistimo srce svoje da primimo Hrista onda ce srce nase i dom nas kako i drzava da zablista! Amin Boze daj!!!

Коментариши

02.12.2020.

Miroslav

Teška vremena su došla...najteža. Narod je oslepeo duhovno,Bog je tu,ali ga Srbi ne vide i ne osećaju. Treba nam neko čudo,nešto veliko da trgne ljude,ne bi li shvatili da ta klica nekadašnjih,bogobojažljivih junaka još tinja u svakome od nas i čeka signal za klijanje...Amin Bože daj!

Коментариши

26.11.2020.

Mira.

Daj boze dase ostvari vapaj normalnih verujucih srba da konacno dodje sloga jedinstvo srpskog roda dase promeni svet na bolje,pomozi nam boze zadnji minuti su dosli spasi ovaj namuceni narod.

Коментариши

22.11.2020.

Раде

Онај непоменик је нажалост, успео на земљи да преко својих слуга и уз помоћ новца, успостави системе скоро у целом свету, који читаве народе вуку у духовну пропаст и погибао, па тако и наш напаћени народ. Безбожни владари, невладине организације у власништву богатих сатаниста, жута штампа, телевизија са ријалити програмима и филмовима са насиљем и неморалом чине тај систем. Већина људи незна за Бога и живи без Бога, па су нам због тога цркве полупразне а болнице препуне. Прво иде духовна болест због грехова а затим и телесна болест. Боже смилуј нам се и приведи нас покајању и спасењу душа наших.

Коментариши

21.11.2020.

Vladamir

Bogu hvala na Vama sto postojite.

Коментариши

14.11.2020.

Бојан Петковић

Поштовани, хвала вам од срца на дивном и поучном документарном филму. Надам се и верујем, да ће велики број наших људи имати уши да чују и срце да верују. Свако добро од Господа Христа вам желим!

Коментариши

14.11.2020.

Marina

Boz daj da se ujedinimo

Коментариши

14.11.2020.

Миљка

Слава Богу! Напокон! Има много доброг народа који се моли за Христолику Србију-даће Бог да се те миле и сузне молитве ожиле у нама те да кроз веру наново узрастемо Небу. Обожи се, Србље, у славу Божју а на радост нашу!

Коментариши


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.