“Црква и држава да раде заједно”

Циљ државне власти и врха СПЦ је да "заједничким снагама у јединству ураде све што је најбоље за народ, без обзира на различит приступ у неким детаљима - саопштили су јуче портпарол СПЦ епископ бачки Иринеј и први потпредседник Владе Србије Александар Вучић.

01.06.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 1

“Црква и држава да раде заједно”Циљ државне власти и врха СПЦ је да "заједничким снагама у јединству ураде све што је најбоље за народ, без обзира на различит приступ у неким детаљима - саопштили су јуче портпарол СПЦ епископ бачки Иринеј и први потпредседник Владе Србије Александар Вучић на конференцији за новинаре испред Патријаршијског двора у Београду. Вучић је јуче на позив патријарха српског Иринеја "гостовао" на преподневној седници Светог архијерејског сабора, а главна тема била је КиМ.
Према речима владике Иринеја, врх СПЦ је уверио "Вучића, а преко њега и укупно државно и политичко руководство да могу увек рачунати на подршку Цркве у борби за све што је добро, посебно за очување суверенитета земље и опстанка српског народа на КиМ, што подразумева и да ни Црква ни држава никада неће пристати на неформалну нити на формалну варијанту такозваног независног Косова".
- Поносан сам на то што данас нисмо ништа крили и што се осетила потреба да зарад интереса и добробити нашег народа све што можемо радимо и градимо заједно, а да евентуалне несугласице не производе било каква трвења и сукобе у нашем друштву - поручио је Вучић.
На питање да ли је СПЦ променила негативан став о бриселском споразуму изнет у саопштењу Синода, Вучић је одговорио да се "Црква (јуче) није изјашњавала о Споразуму, већ се разговарало о будућности српског народа". Он каже да су га "неке владике у потпуности, а неке мање подржале".
Вучић је потврдио да је директно разговарао и с митрополитом црногорско-приморским Амфилохијем о његовим по Владу критичким изјавама. Вучић каже да је митрополиту рекао да "никада неће прихватити да су он или људи у Влади издајници, јер за народ раде на најбољи могући начин" и да "нису ни плаћеници нити су уцењени".
Редовно пролећно заседање Светог архијерејског сабора СПЦ завршиће се у понедељак, централном прославом 1.700 годишњице Миланског едикта коју Српска црква организује у Нишу, најавио је њен портпарол епископ бачки Иринеј (Буловић).



Komentari (1)

28.01.2023.

Радомир Батуран

Тројац: Вучић, Порфирије и Костић раде савршено змијски, у клупку, на предаји Косова и Метохије Американцима и Шиптарима.

Коментариши


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.