62% хришћана у САД-у не верују да је Свети Дух стваран

Нова студија Центра за културна истраживања хришћанског универзитета у Аризони открила је да, од око 176 милиона америчких хришћана, више од половине њих не верује да Дух Свети постоји.

18.09.2021. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Према студији Културно истраживачког центра на колеџу у Аризони (Cultural Research Center of Arizona Christian University), већина америчких грађана, који себе сматрају хришћанима, верује да је Бог свемоћан и да је Творац универзума.

Међутим, више од половине њих не само што не верује у библијска учења, него не верује ни у постојање Светог Духа, док само око 6 процената њих има библијски поглед на свет. Око 62 посто грађана, који се идентификују као хришћани, рекло је да Свети Дух није стварно, живо биће, већ "симбол" Божје моћи, присуства и чистоте.

Већина је такође рекла да верује да су све светске религије једнаке вредности и да су људи „у основи добри“ и да могу да користе та „дела доброте“ да заслуже свој пут на небо.

"Чини се да пречесто људи који су само донекле религиозни или посећују цркве, али и људи који желе одређену репутацију или имиџ, сматрају себе "хришћанима", без обзира на њихов духовни живот и намере", каже Џорџ Барна, водећи истраживач у Центру за културна истраживања, наводи се у саопштењу. „Хришћанин“ је постао донекле генерички израз, а не име које одражава дубоку посвећеност страственом стремљењу и сличности са Исусом Христом.“

"Истраживања су показала да само 6 одсто одраслих Американаца има библијски поглед на свет. Ова група се - иако несавршено - највише приближила прихватању и уврштавању библијских принципа у њихово мишљење, веровање, понашање и склоности “, објаснила је Барна.

Аманда Цасанова
Извор: crosswalk.comKomentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.