Врбе процветале на мразу

И ове године, уочи празника Ваведења Пресвете Богородице, у ноћи између 3 до 4. децембра, око поноћи у Свето-Казањском манастиру у Тројицки у Русији на неколико минута, без обзира на мраз, процветале су све врбе.

08.12.2016. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Чудо се десило мразовите зимске ноћи у Свето-Казањском манастиру града Тројицка, Чељабинске области. Врба се уочи празника, на неколико сати била расцвјетала, саопштава информативни портал Чељабинска.

Тројицке монахиње су биле свједоци правог Божијег чуда. «Успавана» врба уочи празника Ваведења Пресвете Богородице у храм изненада је процвјетала. Чудо се десило ноћу баш послије великих снијежних падавина. Без обзира на право зимско вријеме, појаву реса на врби ипак су сви чекали.

- У колико сати ће се врба расцвјетати није се сигурно знало. Али старије монахиње знају да се то дешава ноћу. Неколико пута су сестре с фењерима ишле до дрвета да виде да ли се дрво расцвјетало. И тако су монахиње ходале с фењерима ноћу иза манастирске ограде док нијесу видјеле то што су чекале с вјером и скоро дјечијом надом - речено је за сајт «Први Чељабинска».

Монахиње су одрезале неколико грана, да их подсјећају на чудо које се десило. Сестре су успјеле таман на вријеме: послије неколико часова пупољци су се затворили, и дрво је добило ранији изглед. 

Иначе, сваке године лед који прекрива пупољке врба 10-20 минута пре поноћи пуца и врба почиње да цвета. На неким гранама може се појавити чак и лишће. Следећег јутра у храмовима може да се види велики број ових грана, које доносе парохијани. Ако се грана однесе кући и стави у воду, онда ће наставити да цвета, али својим уобичајеним темпом који траје око две недеље. 

Извор: православие.ру, цирота.ру

 



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.