Русија разочарана реакцијом Запада

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров је рекао да је Москва разочарана реакцијом западних партнера на скрнављење српских надгробних споменика на Косову. Према његовим ријечима, Русија је против прекрајања граница у Европи и сви треба да поштују Хелсиншку повељу, а то се односи и на ситуацију на Балкану.

30.01.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Русија разочарана реакцијом ЗападаМинистар спољних послова Русије Сергеј Лавров је рекао да је Москва разочарана реакцијом западних партнера на скрнављење српских надгробних споменика на Косову, “тим прије што су тамо били и споменици херојима Другог свјетског рата”, јавља РТС.
“Разочарани смо реакцијом наших западних партнера на вандализам и рушење српских споменика, укључујући и споменик из Другог свјетског рата”, рекао је Лавров на конференцији за новинаре после сусрета са министром спољних послова Македоније Николом Попоским.
Према његовим ријечима, Русија је против прекрајања граница у Европи и сви треба да поштују Хелсиншку повељу, а то се односи и на ситуацију на Балкану.
Лавров је тиме одговорио на питање о позивима из Албаније на уједињење албанских територија.
Шеф руске дипломатије је подсјетио да је на Балкану проливено много крви и додао да “нико не жели понављање таквог сценарија”.



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.