Хилари Клинтон упутила писмо Патријарху Вартоломеју

Била је част сарађивати са вама током мог мандата на положају Државног секретара. Заједно, ми смо урадили пуно на промоцији међу-религијског и међу-етничког разумијевања и подизању профила питања вјерских слобода у Турској и шире.

30.03.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Хилари Клинтон упутила писмо Патријарху ВартоломејуНапустивши службу Државног секретара Сједињених Америчких Држава, Хилари Клинтон је упутила писмо Његовој светости Патријарху константинопољском Вартоломеју, у коме се каже:
„Била је част сарађивати са вама током мог мандата на положају Државног секретара. Заједно, ми смо урадили пуно на промоцији међу-религијског и међу-етничког разумијевања и подизању профила питања вјерских слобода у Турској и шире.
Својим доприносом богатој традицији вјерских различитости у Турској, Ви сте инспирација многима. Радујем се дану када ће Богословија на Халки поново отворити своја врата као блистави симбол вјерских слобода.“
Бивша Државна секретарка је на крају своје поруке Његовој светости и Константинопољској патријаршији пожељела „сваки успјех и срећу у будућим подухватима“.



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.