Вандалски напад на православни манастир у Јерусалиму

Непознати починиоци исписали су пријетеће и богохулне графите на зиду православног манастира у Јерусалиму. Натписи „Смрт хришћанству“ као и други уперени против Господа Исуса Христа осванули су на Манастиру часног крста, који се налази под јурисдикцијом Јерусалимске патријаршије.

14.12.2012. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Вандалски напад на православни манастир у ЈерусалимуНепознати починиоци исписали су пријетеће и богохулне графите на зиду православног манастира у Јерусалиму. Натписи „Смрт хришћанству“ као и други уперени против Господа Исуса Христа осванули су у сриједу 12. децембра на Манастиру часног крста, који се налази под јурисдикцијом Јерусалимске патријаршије. Исписана су и три аутомобила која су била паркирана пред манастиром, а чије су гуме биле пробушене.
Графити су написани јеврејским језиком, те полиција претпоставља да су починиоци из редова милитантних јеврејских група. Мета сличног напада од прије само недељу дана био је Францискански манастир.
Градоначелник Јерусалима Ник Баркат осудио је овај чин, рекавши да је то покушај да се поремети суживот припадника различитих вјероисповијести у граду.
Настојатељ Манастира часног крста, архимандрит Клавдије, изразио је спремност да опрости починиоцима. „Људи који су ово урадили немају мира у својим срцима“, казао је он. Отац Клавдије је подсјетио да се сличан напад на његов манастир догодио прије десет мјесеци.



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.