Ћирилица - српски знак

23.05.2023. Аутор:: Пријатељ Божији 5

Тужно је констатовати да је након више од хиљаду година, Ћирилица код Срба на ивици опстанка. Потпуно доминира једно друго, за нас страно писмо – латиница. Ћирилица је, као знак нашег националног и духовног идентитета, доведена до изумирања. Филм „Ћирилица – српски знак“ открива корене и узроке који су довели до тога.



Komentari (5)

14.10.2022.

Данило

У школама уместо латинице, у наставу српског језика увести старосрпски, тачније историју и основе старосрпског језика. Латиницу ће деца учити из страних језика искључиво, а из српског је треба потпуно одстранити.

Коментариши

24.05.2021.

Милојка

Неки су је се одрекли, а некима су је забранили.Нпр,данас у Хрватској Срби немају право да користе ћирилицу. Писмо се једноставно мјења на тастатури, тако да није nikakav problem koristiti i latinicu i ćirilicu na programima. Хвала лијепо.

Коментариши

13.08.2020.

Dejan

Danas sam otkrio vas kanal i odusevio sam se sa sadrzajem i kvalitetom koji prikazujete. Borite se za budjenje,vracanje i ocuvanje srpske nacionalne svesti i duhovnosti. Svaka vam cast. Delicu dalje vas kanal uz sve sjajne preporuke. Dao bih vam mali savet da ime kanala napisete cirilicom. Nekako bi mi to lepse islo,ne zamerite. Takodje na internetu koristim latinicu zbog posla tj engleskog jezika ali pisem iskljucivo cirilicom. Punu podrsku vam dajem u daljem radu za budjenje ovog naseg usnulog,obmanutog ali u dusi dobrog naroda. Nek nam je Bog u pomoci. Zivela Srbija!

Коментариши

11.08.2020.

Жао ми је што смо заборавили нашу Азбуку

Потрудимо се да бар у нашим породицсма негујемо ћирилицу.

Коментариши

29.06.2020.

Јелена

Поштовани,једна исправка.Заблуда је да смо се Вуковом реформом одвојили од руског језика,већ смо се одрекли свог тимочко-призренског дијалекта,који је касније послужио да би се створила македондка нација и македонски језик.

Коментариши


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.