Владика Теодосије посетио Србе у Талиновцу и позвао их да истрају са вером у Бога

Убиство брачног пара Јевтић у Талиновцу је велики ударац за повратнеке, али и за све Србе који живе на КиМ, казао је епископ рашко-призренски Теодосије који је данас обишао повратнике у овом селу. Мештанима је поручио да је сеоба последња ствар коју треба да учине.

10.07.2012. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Владика Теодосије посетио Србе у Талиновцу и позвао их да истрају са вером у БогаУбиство брачног пара Јевтић у Талиновцу је велики ударац за повратнеке, али и за све Србе који живе на КиМ, казао је епископ рашко-призренски Теодосије који је данас обишао повратнике у овом селу. Мештанима је поручио да је сеоба последња ствар коју треба да учине.
Моја порука је да са вером у Бога истрају, зато што је порука злочинца који је ово учинио да се управо обесхрабре и оду са овог простора. То би био успех тог злочинца, не само што је два живота узео, него да и остали оду са својих огњишта и из својих кућа и да овде Срби више не живе. Морамо да скупимо храбрости, некада и да ризикујемо многе ствари, али са вером у Бога и надам се уз помоћ других људи да истрајемо на нашем путу који јесте крстоносан, јесте крст страдања, али је наш пут и ми се овде осећамо најбоље у својој кући. Ови људи желе да опстану на овом простору, али им треба помоћи“, казао је владика Теодосије.
Епископ је апеловао на све ауторитете да људима обезбеде сигурност и безбедан живот и казао да је убиство супружника у Талиновцу срамота за све безбедносне структуре на Косову и Метохији. Он је такође казао да ће од надлежних још у току дана затражити отварање полицијске подстанице у Талиновцу.
Представник сеоског одбора Бранислав Миленковић је казао да су након разговора са владиком одлучили да са сеобом, коју су јуче најавили, сачекају још месец дана, а да ће се након тога, уколико им се не обезбеди сигурност, колективно иселити.
„Владика је дошао да нас обиђе када нам је најтеже и то нам је дало снаге да још мало издржимо. Али уколико овде не отворе полицијску подстаницу, ми ћемо сигурно напустити село. Ово више не сме да се понови“, казао је Миленковић.
Командир полицијске станице у Урошевцу Ћазим Река демантовао је медије на албанском који су јавност погрешно известили о мотиву напада на породицу Јевтић.
„Више јединица ради на овом случају и истрага је у току. За сада немамо осумњичене. Новинари могу да јављају шта желе, али оно што ја могу да кажем то је да се за сада не зна који је мотив за ово убиство“, казао је Река.
Представник повратничког села Талиновац код Урошевца Милован Јевтић и његова супруга Љиљана пронађени су у петак мртви у својој породичној кући. Мештани су након тога најавили колективно исељење.
Епархија рашко-призренскаKomentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.