Исусова молитва

Тамо где се изговара Име Исус Христос, то место дрхти, подрхтава и земља, а демони се ужасавају. Зато децо моја духовна, колико год можете, дању и ноћу, на путу, у аутомобилу, у таксију, док обедујете, где год се налазили, изговарајте у себи ову молитву...

20.08.2023. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Тамо где се изговара Име Исус Христос, то место дрхти, подрхтава и земља, а демони се ужасавају. Зато не допуштају људима да се моле Исусовом молитвом, већ их наводе да размишљају и говоре о различитим стварима, о ветровима и водама на пример, а Исусову молитву никако да не говоре. Зато што молитва ова сагорева демоне, пали их, уништава их и они нестају.

Не могу да слушају како се изговара Име Божије, не могу то да поднесу! Зато децо моја духовна, колико год можете, дању и ноћу, на путу, у аутомобилу, у таксију, док обедујете, где год се налазили, изговарајте у себи ову молитву, поред молитвеног правила које вам одреди духовник. Увек можете у себи да изговарате Исусову молитву. Тако се полако учите непрестаној молитви. Тако се човек испуњава радошћу, јер нам је Господ дао језик да Га певамо и славимо. Није нам дао језик да говоримо о различитим стварима које нам повређују тело и душу.

архимандрит Партеније, игуман манастира Светог Павла- Света Гора