И биће глади и поморa

Где год да крочимо у овом богатом развијеном свету, сусрешћемо се са хипермаркетима, мегамаркетима, луксузним ресторанима и шоповима који врве богатством. Обиље и разноликост хране уверава нас да живимо у времену сигурности у којем чак ни помисао о глади и немаштини не може наћи себи места. А, да ли је то реална слика света и, особито, пада ли нам на памет да у будућности може и да не остане тако?

09.07.2019. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Врати ми се у сјећање потресно свједочење, у своје вријеме, мог парохијана Чика Васиља Маркиша. Из Војне крајине, Баније, Кордуна, одакле ли, он је, почетком прошлог вијека, ”шипом” – бродом, стигао у Канаду. Пут га је одвео на сјевер Онтарија, у шуме и дивљину, гдје је с браћом, рударима, мукотрпно печалио кору хљеба насушног. Тамо га је снашла злокобна рецесија. Приповједао ми је стари Маркиш како су људи умирали од глади. На моје запрепашћење, образложио ми је ту људску драму. Навео ми је примјер једног Херцеговца, кршног човјека, какви су, махом, ти људи с љутог и голог крша херцеговачког. Са биједном зарадом, није могао гладни свој стомак попунити. Изнемоглог, болест га је спопала и он је умро. За то вријеме, огромне количине, читава брда жита, било је просуто у море. Христос нам јасно вели да ће бити глади. Све што је Господ Бог рекао, или је било, или ће бити.

Често размишљам о свему што се у 24. глави Матејевог јеванђеља налази, а најчешће о Христовом упозорењу да ће бити глади. Пролазим поред тржница и продавница и гледам изобиље свега и свачега. Толико је широк и разгранат избор разне хране, из свих ћошкова овога свијета, да човјек, збуњен, стане, не знајући чега да се дохвати.

Ријеч је о Антихристу и његовој страховлади пред Други долазак Христов. ”А када сјеђаше на гори Маслинској, приступише му ученици насамо говорећи: Кажи нам кад ће то бити и какав је знак твога доласка и свршетка вијека? И одговарајући Исус рече им: Чувајте се да вас ко не превари. Јер ће многи доћи у име моје говорећи: Ја сам Христос. И многе ће преварити. Чућете ратове и гласове о ратовима. Гледајте да се не уплашите; јер треба све то да се збуде. Али још није крај. Јер ће устати народ на народ и царство на царство и биће глади и помора и земљотреса по свијету. А то је све почетак страдања. Тада ће вас предати на муке, и побиће вас, и сви ће вас народи омрзнути због имена мога. И тада ће се многи саблазнити, и издаће један другога и омрзнуће један другога. И изићи ће многи лажни пророци и превариће многе. И зато што ће се умножити безакоње, охладњеће љубав многих. Али ко претрпи до краја, тај ће се спасти. И проповиједаће се ово јеванђеље о Царству по свему свијету за свједочанство свим народима. И тада ће доћи крај.” (Мат. 24, 3-14)

Хришћанима солунским, свети апостол Павле разлаже ово мало детаљније. Вели он: ”Али вас молимо, браћо, у погледу доласка Господа нашега Исуса Христа и нашега сабрања у Њему. Не дајте се лако поколебати умом, нити уплашити, ни духом, ни ријечју, ни посланицом тобоже нашом као да је већ настао Дан Христов. Да вас нико не превари ни на који начин; јер неће доћи док најприје не дође отпадништво и не појави се човјек безакоња, син погибли, који се противи и преузноси изнад свега што се зове Бог или светиња, тако да ће сам сјести у храм Божији као Бог, тврдећи за себе да је Бог. Зар не памтите да сам вам ово казивао још кад сам био код вас? И сад знате шта га задржава да се не јави до у своје вријеме. Јер тајна безакоња већ дјејствује, само док се уклони онај који сад задржава. И тада ће се јавити безаконик, којега ће Господ Исус убити духом уста својих и уништити појавом свога присуства; Онога је долазак по дјејству сатанину са сваком силом и знацима и чудесима лажним, И са сваком пријеваром неправде међу онима који пропадају, зато што не примише љубав истине да би се спасли. И зато ће им Бог послати силу обмане, да вјерују лажи; да буду осуђени сви који не вјероваше истини, него завољеше неправду.” (2. Сол. 2, 1-12)

Игњатије Брјанчањинив је сабрао на једно место све шта су о Антихристу рекли свети оци: „Антихрист ће се назвати проповедником и обновитељем истинског богопознања – они који не разумеју хришћанство видеће у њему представника и поборника истинске религије и присајединиће му се. Антихрист ће се представљати као кротак, милостив, испуњен љубављу и сваком врлином: као таквога признаће га и покорити му се због узвишене добродетељности они који палу људску природу признају за праву. Антихрист ће човечанству понудити највеће земно благостање, почасти, богатство, раскош, плотске насладе – искатељи земног примиће Антихриста и назваће га својим господарем. Приказаће Антихрист пред човечанством невиђена чуда, слична онима из бесрамних позоришних представа, изазиваће страх чудесима својим, повлађујући плотском мудровању и сујеверју и доводиће у недоумицу човекову ученост: сви људи, који се руководе светлошћу своје пале природе и који су се одвикли од тога да их води Божја светлост, покориће се прелеснику.

Противници Антихристови сматраће се непријатељима друштвене добробити и поретка, подвргнуће се сакривеном и отвореном гоњењу, мучењу и казнама. Сви који одбију да се поклоне Антихристу, доспеће у веома тежак положај: њихов мали број показаће се ништавним пред целим човечанством и до њиховога мишљења савршено нико неће држати – општи презир, мржња, клевета, тлачење и насилна смрт постаће њихов удео“. “ (4 том, стр. 297 ).

Неколико догађаја задњих дана расвјетљавају ми ово питање глади и помора на земљи и удјела Антихристовог у страшним несрећама.

Јежио сам се кад сам, прије неколико година, гледао генералну пробу Антихристовог зацарења. Неки милијардер, ”бискуп” Универзалне цркве Царства Божијег, огранак секте пентикосталаца, упуцао је невјероватних три стотине милиона долара у изградњу Соломоновог храма у Сао Паолу, Бразил. Све је, до у најситније детаље, узето са Соломоновог храма само што је ова грађевина већа од оригинала. Овај ”бискуп”, с ђавољим поносом, истиче да је његов храм далеко надвисио чувену римокатоличку цркву Христа Спаситеља. Очигледно, и то му је био циљ.

Не желим било кога да постичем на саблазан, али тај се видео може наћи на ју-тјуб. Дакле, генерална проба , као што рекох, Антихристовог устоличења збила се. Обиман сценарио готов, све је функционисало савршено; само ће, кад дође до праве представе, позориште бити другачије.

Прије неки дан читам како у Шведској не могу да направе довољно чипова – печата Антихристових. Четири хиљаде несрећника већ је примило жиг; остали, нестрпљиво, чекају свој ред. Заиста, ствар врло ефикасна. Гледам како људи испруженом руком банке отварају, рачуне плаћају и свака друга чуда чине. Ђаволска лагодност коштаће нас скупо.

С овим у вези, а и у вези са другим патолошким појавама у новије вријеме, размишљао сам како је свијест западног човјека уобличена, припремљена, да све што је грешно лако прихвата. Недавно је слављена 500-годишњица Лутерове побуне. Док су се симпозијуми један за другим редали и мудри, ћелави, професори мудровали, ја се нисам могао отети овом сазнању да и ово што се сада збива иде на његову грешну душу.

Слово о Антихристу из Откровења Јовановог врло често је навођено и, рекао бих, превише рабљено. Повампирена звијер ”учини све, мале и велике, богате и сиромашне, слободњаке и робове, да им даду жиг на десној руци њиховој или на челу њиховом, да нико не може ни купити ни продати, осим ко има жиг, име звијери или број имена њезина. Овдје је мудрост. Ко има ум нека израчуна број звијери; јер је број човјеков, и број њезин је шест стотина шездесет и шест.” (Откр. 13, 16-18) С овим, недавним, догађајима, ово Јованово пророштво добија конкретније обрисе. Пуно је и препуно знакова који указују на тешка и несрећна времена која су пред родом људским.

Ево још једног, да знамо и да се не заваравамо: Недавно, опет, врховни рабини израелски свим политичким партијама, пред изборе који слиједе, поставили су захтјев да се изјасне и изложе свој став у вези са градњом Соломоновог храма у Јерусалиму. И сви ће они, хтјели-не-хтјели, морати ово питање уградити у своје политичке платформе.

Тамо, далеко, у Сао Паолу, 2014. године, успјешно је обављена проба; сад се већ може правом послу приступити. Много што шта се чини што читамо у 24. глави Матејевог јеванђеља. Са хомосексулним оргијањем, смутњом око полова, транс-гендер чудима Антихристови јуришници превазишли су навелико и оно што је сам Бог провидио. Ко је отишао са овог свијета прије 20-30 година, пошао је Богу на истину невин. До недавно људи нису могли ни помислити до каквих ће све перверзија доћи. Јер ово, што се у садашње вријеме збива, превазилази, мислим, сва очекивања и самог Луцифера.

Поред свег овог изобиља, како може доћи до глади? И та слика полако израња из мрака нечастивог.

Ријетко ко од нас да није чуо за монструозну ђавољу творевину, именом: Монсанто. Дуга је трагична листа Монсантових сагрјешења против човјечанства. Неколико само примјера: у њиховим лабараторијама направљен је сахарин, ”један од најканцерогенијих додатака храни”. Атомска бомба је плод њихове ђавоље мешетарије. ”ДДТ, најзлогласнији инсектицид свих времена, одговоран за многе деформације и смрти деце, људи и животиња је развијен у Монсантовим лабораторијима.”

”Agent Orange”, шта је овај хербицид направио у Вијетнаму, вероватно сте видели довољно пута – убијено је 400 хиљада људи, пола милиона деце је рођено с деформацијама, а више од милион људи осетило је последице овог чудовишног једињења.” Сјећамо се стравичних сцена спаљених шума и свега живог на шта је овај отров пао.

Тај отров Американци су из ваздуха бацали на вијетнамску прашуму, која је после запрашивања дословно нестала. Иза агенса оранж остајала је неплодна земља на којој Вијетконг борци нису имали где да се сакрију.

”Ђубрива на бази нафте Монсанто је почео производити 1955. Проблем с таквим ђубривима је да она убијају корисне микроорганизме у тлу и на тај начин га стерилишу, чинећи га зависним од вештачких ђубрива.

Када се земља довољно дуго третира глифосатским хербицидима, она у једном тренутку почиње да буде мање плодна. Ако се у тај процес касније укључи и Монстантов Раунд ап, који наши сељаци као и остале глифосате зову Тотал, може се десити да на тој земљи више не може да расте готово ништа.Оно што ће и на тако уништеној земљи сигурно рађати су ГМО културе развијене у Монсантовим лабораторијама.

RoundUp, хербицид произведен почетком 70-их година с циљем уништавања корова, а уз њега је одмах дошло и семе отпорно на његово деловање.” Све је ово, корак по корак, крајњем циљу стварања зависности човјечанства од ове монструозне компаније. 12. ГМО усеви.

”Почетком 90-их Монсатно је кренуо у офанзиву семеном генетски модификованог кукуруза, соје и памука које је требало имати две користи: интерни пестицид и отпорност на RoundUp. Штете од ГМО семена су неизмерне, а Обама је потписао закон који Монсанто фактички ставља изнад свих правних институција САД и омогућује садњу њихових семена без икаквих ограничења, уз немогућност судске забране или тужби које би резултирале плаћањем одштета од стране Монсанта.
На глобалном нивоу ову компанију данас подржавају и Уједињене Нације, укључивши је непосредно у тзв. „План 21″ („Агенда 21“).
Крајем прошлог вијека купили су “Delta Pine” компанију. А ови злотвори су развили сјеме које смо може само једном користити. Неће бити, као што је сада, још увијек, и за неко вријеме, да сељак, кад покоси љетину, најбоље сјеме остави за идућу сјетву, него ће сви морати Монсанту на поклоњење.

А тамо, Антихрист, и слуге његове, стоје и провјеравају ”да нико не може ни купити ни продати, осим ко има жиг, име звијери или број имена њезина.”
Тако ће наступити глад и помори.

Протојереј Василилје Томић
Извор: vasilijeprotatomic.comKomentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.