Лудост безбожности

Људи у данашњем свету, који су одступили од Бога, често мисле за себе да су много мудри, али не схватају да су сасвим залудели у неистини. Зашто је тако?

19.11.2014. Аутор:: Пријатељ Божији 0

”Говорећи да су мудри, полудеше. И заменивши славу бесмртнога Бога подобијем смртног човека и птица и четвороножних животиња и гмизаваца… који заменише истину Божију лажју и више поштоваше и послужише твари него творцу, који је благословен у векове. Амин” (посланица Римљанима 1, 21 – 25)

Када својевољно одбаците Бога, онда одбацујете Онога који је извор Мудрости и Знања, одлазите од Онога који је све створио, од Оног који зна и познаје суштину свега, од Оног који је извор свега и идете ка чему? Идете ка лажи, наравно и ка лажном познању ствари. Тако мислите да сте мудри, а у ствари сте луди. Људи који одбацују Бога постају луди.

У грчком оригиналу се за реч ”луди” проналази реч која се користи да би се формирала данашња реч ”морон” на енглеском језику, а еквивалент на српском је ”будала”. Људи у данашњем свету, који су одступили од Бога, често мисле за себе да су тако много мудри, али не схватају да су сасвим залудели у неистини. Зашто је тако?

Ево шта Бог каже о људима који тврде да Бог не постоји; ”Рече безумник у срцу своме; нема Бога…” (Псалам 14, 1 и 53,1). Бог каже за атеисте, да су безумни и луди, зато што не познају основне ствари у животу, већ измишљају своју безумну филозофију. Они не проналазе Бога из истог разлога из ког лопов не налази полицајца – јер НЕ ЖЕЛЕ ДА ГА НАЂУ, не желе да Бог буде стваран. Са друге стране, страх од Бога је почетак мудрости, а безумници презиру мудрост Божију.

ИДОЛОПОКЛОНСТВО БЕЗБОЖНИКА

Када је Бог створио човека, усадио му је жељу за обожавањем и сваки човек има у то себи. Ако не желите да обожавате Истинитог Бога, онда ћете обожавати лажног. Ако не обожавате Креатора целог створеног света, онда ћете завршити тако што ћете обожавати творевину и редовно ћете се бавити обожавањем творевине, ма шта да је у питању.

Тако видимо да неки људи обожавају новац, неки обоготворавају породицу и децу, неки обожавају посао, спорт којим се баве, неко обожава другу особу – супружника, неку познату особу, а неко, пак, обожава самог себе или самог ђавола. ”…који заменише истину Божију лажју и више поштоваше и послужише твари него творцу, који је благословен у векове. Амин” (посланица Римљанима 1, 25)

Мораћете да обожавате неког или нешто, јер нас је све Бог створио са усађеном жељом за обожавањем. Када одбаци обожавање Творца, човек обожава идол, а то је ужасан грех пред Богом и преступање 2. Божије Заповести. И ево шта је последица обожавање творевине, уместо Творца; ” И заменивши славу бесмртнога Бога подобијем смртног човека и птица и четвороножних животиња и гмизаваца. (посланица Римљанима 1, 23) Замислите како је то ужасно. Уместо да обожавамо Бога, почињемо да обожавамо животиње и падамо све дубље и дубље у сваком смислу.

Данас је важно подсетити људе на две основне теолошке чињенице – 1. постоји један Бог изнад свих и свега, 2. Тај Бог нисте ви.

Људи који су  рекли НЕ Богу, одбацили су Га и радо прихватају и обожавају лаж, уместо Бога – ”…који заменише истину Божију лажју..” Која је то лаж? 

Врхунска лаж је да ћете ви бити као Бог. Многи људи воле такво лажно учење, прија им сујети. Ако обратите пажњу, данас се види читава експлозија књига и учења, која лажно уверевају људе да су они богови. Свако људско биће стварно поседује невероватне моћи, које нису његове, већ су дар од Бога, дате му за извесно време. Чове који је у присном контакту са Богом може имати изванредне способности. Али Бог је супериорни и апсолутни владар целог створеног света, а човек је мали и смртан. Будите паметни и опрезни.

Извор:svetatrojica.wordpress.com Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.