Москва: Спречен почетка градње центра Харе-кришна

Почетак градње «Центра веда културе», односно харе кришна центра, спречило је неколико стотина грађана Москве, «не само православне вере». Учешће су узели и свештеници Руске православне цркве. Један од њих је изјавио медијима да Московљани не желе да у граду имају центар «деструктивне организације».

12.06.2012. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Москва: Спречен почетка градње центра Харе-кришнаПочетак градње «Центра веда културе», односно харе кришна центра, спречило је неколико стотина грађана Москве, «не само православне вере». Учешће су узели и свештеници Руске православне цркве. Један од њих је изјавио медијима да Московљани не желе да у граду имају центар «деструктивне организације».
Полагању камена темељца требало је да присуствује и амбасадор Индије.
Медији цитирају «познатог експерта за секте» А. Дворкина који тврди да кришна учење не припада «традиционалном хиндуизму», ону је «политички пројекат индијске владе».
Оснивање кришна центара по свету наводно има политичку и економску функцију, припадници ће долазити у Индију и земљи тако доносити приходе.
«Руски кришна припадници не скривају да су агенти утицаја Индије», тврди Дворкин, они су «армија хиндуизма који шире индијску културу и традицију».
Демонстранти су истакли да је Москва 1612. зауставила Пољаке, 1812. Французе, 2012. ће «прогнати кришнаите».
Питање статуса кришна припадника оптерећује руско- индијске односе. Индијска амбасада је већ више пута интервенисала због стављања кришна литературе на списак «екстремистичке литературе».
Московске градске власти издале су дозволу за градњу кришна центра имајући измедју осталог у виду да у граду живи 15.000 Индијаца. Председник Путин се још 2005. заложио за градњу центра.
Уз центар и храм за хиљаду људи предвиђена је библиотека, медицинска амбуланта, конак за ходочаснике.
Извор: Задужбина Св. Јелисавете Фјодоровне



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.