Мржња која траје

Приликом снимања филма „Иродови синови“ забележено је обиље материјала којег је, због временске ограничености, било немогуће уврстити у овај документарно-аналитички пројекат. Зато већину наших саговорника додатно представљамо појединачним видео записима. Иако је за разумевање односа међу народима неопходно заронити у историјске дубине, веома важан је и елемент континуитета тих односа. Имајући то сазнање, долазимо до закључка да се нетрпељивост хрватског друштва према српском народу показује као однос који траје до данашњих дана. Додуше, различитог интензитета у зависности од тренутних историјских околности. Говори проф. др Срђа Трифковић

07.06.2016. Аутор:: Пријатељ Божији 2

Приликом снимања филма „Иродови синови“ забележено је обиље материјала којег је, због временске ограничености, било немогуће уврстити у овај документарно-аналитички пројекат. Зато већину наших саговорника додатно представљамо појединачним видео записима. Иако је за разумевање односа међу народима неопходно заронити у историјске дубине, веома важан је и елемент континуитета тих односа. Имајући то сазнање, долазимо до закључка да се нетрпељивост хрватског друштва према српском народу показује као однос који траје до данашњих дана. Додуше, различитог интензитета у зависности од тренутних историјских околности. Говори проф. др Срђа ТрифковићKomentari (2)

08.06.2016.

T.

Krajiski Srbi sve ovo znaju po predanju. Daj Boze da film "Irodovi sinovi" razoblici ustaske zlocine i ostalim Srbima. Nemacki posleratni mejnstrim se iskreno stidi svega dok bi potomci NDH sve ponovili samo da im se pruzi prilika, sto i jesu pre dvadeset godina.

Коментариши

08.06.2016.

T.

Jos kad bi i Srbi hteli da promene znacenje 4S iz "Srbin Srbina Sekirom Sece" u "Samo Sloga Srbina Spasava" i vise ne padaju na trikove Latina, jer se zna ko su tj. "Latini - stare varalice..."

Коментариши


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.