Одржан епархијски дан 2012

Преко три хиљаде Срба окупило се на имању манастира Светог Преображења у Милтону, у недељу, 10. јуна, на прослави Епархијског дана, највећег скупа наших верника у Канади.

18.06.2012. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Одржан епархијски дан 2012Преко три хиљаде Срба окупило се на имању манастира Светог Преображења у Милтону, у недељу, 10. јуна, на прослави Епархијског дана, највећег скупа наших верника у Канади.
И ово манастирско саборовање започело је молитвено, Светом архијерејском литургијом у манастирском храму. У препуној цркви служио је Епископ канадски Г. Георгије уз саслужење свих српских свештеника из Онтарија и Квебека, а одговарао је епархијски хор “Кир Стефан Србин” из Торонта.
Након Литургије, велики број верника зачас је преплавио манастирско имање. У програму који је изведен на павиљону централно место имали су младићи и девојке из тринаест фолклорних група. Програм је осмислио и реализовао кореограф Миле Перић из Ватерлоа. Запажен је био и наступ девојака из певачке групе “Косовски бопжури” из Киченера.
Велики број деце и омладине, не само учесника у програму, доминантна је слика са овогодишњег Епархијског дана. Све више је младих родитеља који са својом дечицом долазе на црквене скупове и полако постају окосница црквеног живота и деловања у Епархији. Зато радује што је и овога пута посебна пажња посвећена садржајима за најмлађе. Највише радости малишани су исказали на вожњама возићем око манастирског имања.
Касне поподневне и вечерње сате одрасли посетиоци провели су уз музику “Кошава бенда”. Музичари ове групе и њихов вокални солиста Вукосав Говедарица-Кота задовољили су и залагањем и квалитетом све присутне.
Прекрасан и сунчан дан допринео је доброј посети и лепом расположењу. Организација Епархијског дана, у којој учествују све околне црквено-школске општине, била је беспрекорна. Хвала свим волонтерима на њиховом изузетном труду.
Епархијски дани обележавају се преко викенда у недељу Свих Светих (недеља по Духовима). Првога дана, у суботу, организује се скуп школа српског језика и веронауке. Овогодишње суботње саборовање, и поред лошег времена, окупило је ученике и наставнике из десет школа.Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.