Откриће века: Душа постоји!

Признати научници квантне физике успели су да дају одговор на питање које је мучило све религије и бројне филозофе: да ли постоји људска душа? Амерички доктор Стјуарт Хамероф и британски психијатар сер Роџер Пенроуз научно су доказали да она заиста постоји.

13.11.2012. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Откриће века: Душа постоји!Признати научници квантне физике успели су да дају одговор на питање које је мучило све религије и бројне филозофе: да ли постоји људска душа? Амерички доктор Стјуарт Хамероф и британски психијатар сер Роџер Пенроуз научно су доказали да она заиста постоји.
Мозак као рачунар
Два стручњака су аутори нове квантне теорије свести, према којој се наше душе налазе у специфичним структурама названим микротубуле или микроцевчице, смештене у ћелијама мозга, а одатле након смрти могу да изађу и наставе да постоје у универзуму.
Доктор Хамероф са универзитета у Аризони и Пенроуз радили су на тој теорији од 1996, кад су кренули од идеје да је мозак биолошки компјутер, састављен од готово 100 милијарди неурона, односно нервних ћелија, и специјалних, такозваних аксоналних варница и синаптичких веза, које се понашају као информационе рачунарске мреже. Они су желели да докажу да је наше свесно искуство резултат процеса који се одвија у микроцевчицама, што су назвали оркестрирана објективна редукција (Орцх-ОР).
Клиничка смрт је кључ
Стручњаци су изучавали случајеве људи који су доживели клиничку смрт. Њихове микроцевчице из ћелија мозга губиле су квантне податке, али информације у њима нису биле уништене. Тиме су Хамероф и Пенроуз потврдили да душа не умире, већ одлази негде у универзум.
- Уколико након клиничке смрти лекари успеју да оживе пацијента, све квантне информације враћају се у микроцевчице, а особа која је била на самој ивици живота тврди да има осећај као да је замало умрла. Тако је могуће да, када особа заиста умре, његове квантне информације потпуно напуштају тело у виду душе и настављају да постоје у вантелесном облику негде у универзуму – објаснио је доктор Хамероф.
Извор: хттп://www.курир-инфо.рс/открице-века-дуса-постоји-цланак-488035Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.