Патријарх РПЦ Кирил: Косово је болно питање за нас

Москва – Патријарх московски и целе Русије Кирил рекао је да Руска православна црква пружа сву могућу помоћ Србима на окупираним територијама, истакавши да су окупиране територије болно питање јер не престају акције против православног становништва и хришћанских светиња.

15.06.2012. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Патријарх РПЦ Кирил: Косово је болно питање за насМосква – Патријарх московски и целе Русије Кирил рекао је да Руска православна црква пружа сву могућу помоћ Србима на окупираним територијама, истакавши да су окупиране територије болно питање јер не престају акције против православног становништва и хришћанских светиња.
„Косово је веома болно питање за нас који смо исте вере као и Срби. На Косову се налазе древне хришћанске светиње, али већина православног становништва је била приморана да побегне“, рекао је патријарх Кирил у разговору за кипарски лист „Филелефтерос типос“ током посете тој земљи.
Он је истакао да “испади екстремиста против преосталих православних житеља који су остали верни својој отаџбини и према хришћанским светињама не престају ни данас”.
„Руска православна црква пружа сву могућу помоћ косовским Србима. Конкретно, спроводи програм прикупљања средстава за одржавање Призренске богословије и подржава пројекат народних кухиња на Косову”, казао је патријарх Кирил.
Извор: хттп://www.васељенска.цом/свет/патријарх-кирил-косово-је-болно-питање-за-нас/



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.