Патријарх са Николићем

Држава отворена за активно учешће Српске православне цркве у решавању проблема на Косову и Метохији, рекао председник Томислав Николић у разговору с патријархом Иринејом.

01.12.2012. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Патријарх са НиколићемДржава отворена за активно учешће Српске православне цркве у решавању проблема на Косову и Метохији, рекао председник Томислав Николић у разговору с патријархом Иринејом.
Председник Србије Томислав Николић истакао је у разговору са патријархом Иринејом да је држава отворена за активно учешће Српске православне цркве у решавању проблема Србије на Косову и Метохији.
У саопштењу Прес-службе председника наводи се да се Николић састао се патријархом, митрополитом црногорско-приморским Амфилохијем Радовићем и владиком бачким Иринејом.
Представници СПЦ изразили су дубоку забринутост због ситуације на Косову и Метохији и одлукама Хашког трибунала о ослобађању Рамуша Харадинаја, Анте Готовине и Младена Маркача.
Николић је истакао да је "држава потпуно отворена за активно учешће СПЦ у решавању судбинских проблема Србије у јужној српској покрајини", наводи се у саопштењу.
 Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.