Православни свештеник убијен у Дамаску

Тијело православног свештеника Фади Џамил Хадада, старјешине цркве светог Илије у Катани, предграђу Дамаска, откривено је 25. октобра у области Џарамана у сјеверном дијелу престонице, недалеко од мјеста гдје је киднапован прошлог петка.

29.10.2012. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Православни свештеник убијен у ДамаскуТијело православног свештеника Фади Џамил Хадада, старјешине цркве светог Илије у Катани, предграђу Дамаска, откривено је 25. октобра у области Џарамана у сјеверном дијелу престонице, недалеко од мјеста гдје је киднапован прошлог петка.
Како се наводи, свештеник је нађен са прострелном раном на глави, а видљиви су и знаци мучења. Према званичним извјештајима, о. Фади Џамил је киднапован док је покушавао да издејствује ослобођење друге особе која је била киднапована.
Како је раније саопштено, свештеника је отела непозната наоружана група, која је тражила откуп од 50 милиона сиријских фунти, што је више од 550 000 евра.
Отац Фади Џамил је рођен 1969. године, дипломирао је 1994. на универзитету у Баламанду, а од 1996. је био свештеник у Катани, под јурсдикцијом Антиохијске православне цркве.
Православна заједница је најбројнија међу хришћанима у већински муслиманској Сирији.Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.