Сарадња ''Земље живих'' и Српског лекарског друштва

У Светоархангелском манастиру у Ковиљу данас је потписан Протокол о сарадњи заједнице "Земља живих" и Српског лекарског друштва. Протокол су потписали Његово Преосвештенство Епископ јегарски г. др Порфирије и професор др Радоје Чоловић, председник Српског лекарског друштва, саопштила је Информативна служба Епархије бачке.

29.12.2012. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Сарадња У Светоархангелском манастиру у Ковиљу данас је потписан Протокол о сарадњи заједнице "Земља живих" и Српског лекарског друштва. Протокол су потписали Његово Преосвештенство Епископ јегарски г. др Порфирије и професор др Радоје Чоловић, председник Српског лекарског друштва, саопштила је Информативна служба Епархије бачке.
Потписивању Протокола присуствовали су и др Петар Настасић, професор Медицинског факултета у Београду као и примаријус др Периша Симоновић, државни секретар Министарства здравља.
Заједница Земља живих, која се бави лечењем зависника од психоактивних супстанци, делује у организацији Српске Православне Цркве и уз сагласност Министарства здравља наше земље.
"Ми овде у манастиру Ковиљу, односно у Епархији бачкој и на читавој територији наше Цркве, покушавамо, колико је то могуће, да скромно допринесемо свеукупним напорима да се проблем наркоманије што је могуће ефикасније решава. Од самих почетака били смо потпуно свесни да не само да нисмо довољно стручни него да нисмо довољни само ми како би се овај проблем решавао успешно", рекао је Владика јегарски приликом потписивања Протокола.
Из тог разлога и у циљу што ефикасније помоћи људима који имају проблем са зависношћу од психоактивних супстанци, Епископ Порфирије је навео да је Црква тражила стручну помоћ од људи који се баве медицином.
"Сматрам да је неопходно да имамо помоћ лекара и веома је важан Протокол који данас потписујемо о сарадњи са Српским лекарским друштвом из кога ће сигурно проистећи нешто што је корисно за ширу нашу заједницу и што је опште добро", оценио је Владика.
Професор др Радоје Чоловић, председник Српског лекарског друштва је рекао да су болести зависности, нарочито наркоманија, растући проблем савременог света, који је погодио и Србију. Наркоманија, према речима професора Чоловића, уништава младе људе, њихово здравље, животну перспективу и доводи до пропасти њихових породица.
"Српско лекарско друштво ће учинити све да придонесемо да се проблем наркоманије стави под контролу и да резултира неким позитивним исходом", истакао је председник једног од најстаријих лекарских друштава на свету.
Подсећамо, у марту месецу ове године, Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј и министар унутрашњих послова Србије г. Ивица Дачић потписали су Меморандум о сарадњи у примени стратегије у борби против наркоманије. Том приликом, Његова Светост и министар Дачић сагласили су се да је неопходно ангажовање читавог друштва у борби против наркоманије.Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.