У Москви се организује други збор војног свештенства

У оквиру XX међународног Божићног образовног форума, у Москви 24-25 јануара одржаће се други збор војних свештеника и сарадника органа за рад са вјерујућим војницима.

16.01.2012. Аутор:: Пријатељ Божији 0

У Москви се организује други збор војног свештенстваУ оквиру XX међународног Божићног образовног форума, у Москви 24-25 јануара одржаће се други збор војних свештеника и сарадника органа за рад са вјерујућим војницима.
Војни свештеници ће проћи кроз кратак курс обуке у Културном центру Оружаних снага Руске Федерације, послије чега ће се скупити у Синодалном одсјеку за сарадњу са Оружаним снагама ради учешћа у научно-практичној конференцији. Њена тема ове године је „Црква и армија: искуство рада и проблеми формирања корпуса редовних војних свештенослужитеља у Оружаним снагама Руске Федерације“.
Руководство Министарства одбране ће се срести са свештеницима. Биће предочени задаци за 2012. годину. Учесници ће расправљати о активностима војног свештенства које се тичу осигурања доброг морално-психолошког стања војске.Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.