Хиљаде Турака муслимана се поклонило чудотворној икони светог Георгија

Десетине хиљада Турака муслимана дошло је у манастир Светога Ђорђа на острву Принкипос да се поклоне чудотворној икони светог великомученика. Број посјетилаца је ове године достигао 150 хиљада.

28.04.2012. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Десетине хиљада Турака муслимана дошло је у манастир Светога Ђорђа на острву Принкипос да се поклоне чудотворној икони светог великомученика.
Турци муслимани по традицији учествују у слављењу празника посвећеног светом Ђорђу, који Константинопољска црква обиљежава по новом календару 23. априла, саопштава Седмица.ру.
Пред манастиром су били огромни редови, хиљаде муслимана је дошло да се поклоне чудотворној икони православног светитеља. Број посјетилаца је ове године достигао 150 хиљада.
Интересантно је како турски муслимани поштују светог Ђорђа. На примјер, прије него крену на поклоњење чудотоворној икони, они држе завјет ћутања. Пишу своје молитвене жеље светитељу (молитве за здравље, рад, исцјељење…) на малим цедуљицама, које затим убацају у сандук који се налази поред иконе, специјално намијењен у ту сврху.
По ријечима малобројне братије манастира светог Ђорђа поклоништво Турака – муслимана пред иконом светог Ђорђа почело је прије петнаест година, али за то вријеме постало је изузетно популарно и масовно. Сваке године број поклоника расте.



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.