Чудо у Медној

Филм „Чудо у Медној“ је документарна прича о догађају који се збио пре једне деценије у селу Медна у близини Мркоњић Града у данашњој Републици Српској, а коју је Црква чекала читавих пет векова. То је прича о чудесном јављању тројице јеромонаха: Серафима, Авакума и Мардарија једној благочестивој жени, о проналажењу и ископавању њихових светих моштију из земље. Страдали су мученички од турског зулума, али данас њихове омивене свете мученичке мошти похрањене у Богородичиној цркви у Медној, постале су извор чудесних исцељења и утехе за многе који им са вером и искреном молитвом притичу.

27.03.2019. Аутор:: Пријатељ Божији 2

Филм „Чудо у Медној“ је документарна прича о догађају који се збио пре једне деценије у селу Медна у близини Мркоњић Града у данашњој Републици Српској, а коју је Црква чекала читавих пет векова. То је прича о чудесном јављању тројице јеромонаха: Серафима, Авакума и Мардарија једној благочестивој жени, о проналажењу и ископавању њихових светих моштију из земље. Страдали су мученички од турског зулума, али данас њихове омивене свете мученичке мошти похрањене у Богородичиној цркви у Медној, постале су извор чудесних исцељења и утехе за многе који им са вером и искреном молитвом притичу.Komentari (2)

11.01.2021.

Милојка

Слава Теби Боже наш, Ти се јављаш простим и чистoг срца! Нека ми Бог опрости а мало је свештеника који су искрени верници!

Коментариши

30.12.2016.

Милутин

Љета Господњег 2012 год. био сам по позиву у гостима код Владике Бихаћко Петровачког Хризостома Јевића. Између осталог био сам у прилици да целивам мошти светих мученика Јеромонаха Серафима,Авакума и МАрдарија.Био је то велики догађај и велико сабрање народа србског из Крајине и дијаспоре.

Коментариши


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.