Албанска православна црква шири црквени живот

ТИРАНА, 27. јануара – У Албанској православној цркви рукоположена су два нова епископа. Новом хиротонијом број епископа Албанске православне цркве повећан је на осам. Захваљујући мисионарским напорима садашњег поглавара Албанске цркве, Анастасија, примјећује се и тенденција повећања броја пастве и ревитализација црквеног живота, саопштава Седмица.ру.

31.01.2012. Аутор:: Пријатељ Божији 0

ТИРАНА, 27. јануара – У Албанској православној цркви рукоположена су два нова епископа.
Новом хиротонијом број епископа Албанске православне цркве повећан је на осам. Захваљујући мисионарским напорима садашњег поглавара Албанске цркве, Анастасија, примјећује се и тенденција повећања броја пастве и ревитализација црквеног живота, саопштава Седмица.ру.
У цркви Благовијести у Тирани, Архиепископ тирански и све Албаније Анастасије рукоположио је епископа Натанаила, који је до скоро био мисионар у митрополији Гјирокастëр (старогрчки Аргирокастро).
Епископ Натанаило је био монах петнаест година у Великој Лаври на Светој Гори. Нови епископ, без обзира на грчко поријекло, одлично говори албански језик. Познат је по свом катихетском раду, мноштво људи је крстио и вјенчао велики број парова у својој епархији.
Још један нови епископ – владика Астије, Албанац по поријеклу, био је помоћник Архиепископа Анастасија. Рукоположен је за викарног епископа престоне епархије. Епископ Астије носи име свештеномученика, који је био епископ старогрчког града Дирахи (сада албански Драч) који је убијен у стотој години послије Христа.



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.