Архиепископ Јован – годину дана у затвору

Навршило се пуних годину дана од затварања Архиепископа охридског и Митрополита скопског г. г. Јована, који се и даље налази под најстрожим затворским режимом. Против њега је у току монтирани судски процес, који има за циљ уништење канонске православна Цркве у Републици Македонији.

14.12.2012. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Архиепископ Јован – годину дана у затворуНавршило се пуних годину дана од затварања Архиепископа охридског и Митрополита скопског г. г. Јована, који се и даље налази под најстрожим затворским режимом, још од 12. децембра 2012 год. Архиепископ Јован је ухапшен и затворен при добровољном уласку у Републику Македонију, очекујући да ће добити оно што му по закону и следује – да се брани са слободе у обновљеном судском процесу.
Потпуно супротно, он бива осуђен, а поврх свега, против њега, као и против осталих Епископа, свештеника, монаштва и верног народа Православне Охридске Архиепископије, у току је монтирани судски процес, који има за циљ уништење канонске православна Цркве у Републици Македонији.
Архиепископ Јован је у најстрожим затворским условима који су на располагању властима Републике Македоније – смештен у притворско одељење затвора „Шуто Оризари“. Без обзира што против Архиепископа Јована постоји правоснажна пресуда за издржавање затворске казне у затвору „Идризово“. Све то има један једини циљ, да му се до крајњих граница отежа положај уз нарушавање ионако лошег здравственог стања. Наиме, Архиепископ болује од дијабетеса и има низ других здравствених проблема, а власти у недоглед одлажу његово премештање у затвор, служећи се најразличитијим изговорима, противправно га држећи у најстрожим притворским условима.
Још једном апелујемо на свеукупну демократску јавност да се покаже човечном, и да заустави државни верски прогон против Архиепископа Јована и Православне Охридске Архиепископије, будући је потпуно јасно, да на темељима непоштовања верских слобода свих грађана подједнако, није могуће градити будућност једне демократске земље.



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.