Архиепископ Јован – годину и два месеца y притвору!

На празник света Три Јерарха, 2013. године навршила се једна година и два месеца, откад се Архиепископ охридски Јован налази у притвору!

12.02.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Архиепископ Јован – годину и два месеца y притвору! На празник света Три Јерарха, 2013. године, навршила се једна година и два месеца, откад се Архиепископ охридски Јован налази у притвору!
Архиепископ Јован је већ осуђен на затворску казну од две и по године. У последњих десет година, у континуитету, чим заврши један, против њега започиње нови судски процес, што упућује на то, као да постоји политичка одлука о верском прогону против Архиепископа Јована и Православне Охридске Архиепископије, до њиховог истребљења! Архиепископ Јован се у последњих десет година, налази у затвору по шести пут!
Овога пута, нови судски прогон је започео док се Архиепископ Јован већ налазио у затвору, и под изговором да се против њега води нови судски процес, власти противправно и упорно држе Архиепископа Јована у притвору! Већ смо предочавали да се и против осуђеног бившег министра Љуба Бошковског, као и против других затвореника, воде нови судски процеси, но, за разлику од Архиепископа Јована, нико се од њих не налази у притвору, већ у затвору Идризово! Само против једног човека се спроводе другачије наредбе, као да се има за циљ његово тихо убијање, а тај човек је Претстојатељ свеправославно признате православне Цркве у Републици Македонији, Архиепископ охридски Јован!
Архиепископ Јован болује од дијабетеса и има друге здравствене проблеме, али са некаквом тенденцијом бива држан под суровим притворским режимом!
Апелујемо на свеукупну демократску јавност да се покаже људскост, да се поштује правна регулатива и да се учине напори за заустављање прогона на верској основи, који се спроводе против Архиепископа Јована и Православне Охридске Архиепископије, прогона на чијим основама није могуће градити будућност Републике Македоније као напредне демократије!



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.