А ја се молим за нешто боље и више

“Пријатељи, препричаћу Вам једну причу о Светом Јовану, можда неком буде на корист, ако Вам користи сетите се и мене у Вашој молитви!“

04.02.2024. Аутор:: Пријатељ Божији 1

04У једном руском граду живео је један човек и имао неку радњу. Међутим стално је био на губитку и дуговима иако је радио поштено. Он се заветова Светом Јовану Крститељу да му се моли и у његову част две године да пости, да би му Светац помогао да врати дуг и да има за живот што је потребно. Међутим ни после две године ове жртве - ништа.

Тако безнадежан он клекне пред икону Светог Јована у сузама и каже му;„ И Ти си ме заборавио Свети Јоване!” У току ноћи уснио је Светог Јована где му се обраћа: ”Чедо моје, ти тражиш од мене новац, а ја новчића нисам никада држао у руци. Моли се ти за то Светом Николи и Светом Спиридону, а ја се молим за тебе за нешто боље и више.”

Несрећни човек послуша савет и поче се молити Светом Николи и Светом Спиридону. Услишене су му молитве и радња поче да напредује тако да врати дугове и постаде имућан. У старости све предаде деци и оде да се замонаши на Св. Гору у манастир Кутлумуш, где се чува глава Светог Јована Крститеља. На монашењу доби име Јован.

Ту ноћ опет му се јави Свети Јован и рече му :” Чедо, за ово сам се молио.”

Ову причу сам прочитао у часопису који више не излази: ” Православни пут”.

Аутор: свештеник Ненад Андрић



Komentari (1)

16.09.2020.

Жаклина

Брат који је уређивао најлепши православни часопис на свету Православни пут, се упокојио. И од тада не излази.... Од странице до странице сам га читала и сви моји укућани. Предиван је Господ у Светима Својим.

Коментариши


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.