Бивши адвентистички свештеник постао православни ђакон

Нови служитељ Благовештењске епархије постао је парохијан бјелогорског Храма Иконе Пресвете Богородице „Свецарице“, Сергије Мицкан. До преласка у Православље, Сергије Мицкан био је свештеник адвентистичке заједнице седмога дана у Хабаровску.

26.12.2012. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Бивши адвентистички свештеник постао православни ђаконУ Благовештењском саборном храму 15. јула је служена Литургија на којој је епископ благовештењски и тиндински Лукијан извршио ђаконску хиротонију. Нови служитељ Благовештењске епархије је постао парохијан бјелогорског Храма Иконе Пресвете Богородице „Свецарице“, Сергије Мицкан. Као његова подршка пристигао је и јеромонах Платон Норматов из Бјелогорска.
До преласка у Православље, Сергије Мицкан био је свештеник адвентистичке заједнице седмога дана у Хабаровску. Пре шест година због размирица унутар заједнице, са супругом је напустио ту организацију и преселио се у Амурску област. Неколико година, живећи без било какве религије, настављао је да се придржава неопротестантских ставова.
„Али, све чешће су ме мучиле сумње и осећај некакве празнине“, сећа се Сергије, „ прелом се догодио 2010. године када сам се у Петрограду срео са старим познаником, пастором, који је на моје изненађење све више нагињао ка Православљу. Он ме упознао са изузетним људима - православним свештеницима, а после разговора са њима почео сам гледати на свет сасвим другим очима“.
Од тада је Сергије Мицкан поново почео откривати хришћанство, посећивати православне храмове, и на крају, сасвим се одрекао протестантске јереси. Занимљиво је то да се рукоположење у православног ђакона догодило 15-ог јула - тачно 12 година после ступања у секту адвентиста.
Сада ће млади ђакон недељу дана бити на пракси, учествујући на богослужењима у Благовештењском саборном храму, после чега ће отићи у родни Бјелогорск. Осим тога, већ је предао документа за упис у Хабаровску духовну богословију.
Извор: Православие.ру
Са руског превео: чтец Дејан Ђуричић



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.