Борба против демона

Ако тобом завладају помисли разних страсти, постаћеш боравиште демона. Ако се, пак, покајеш како ваља, они ће се уплашити и биће принуђени да оду.

01.11.2014. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Против демона се бори смирењем. Када осетиш да се са твојим умом бори неки други ум, смири се и борба ће престати. 



Ако ти се догоди да угледаш демоне, немој се уплашити, него се смири, па ће они ишчезнути. Ако те обузме страх, сигурно ћеш претрпети некакву штету. Буди одважан. Памти да Господ посматра да ли се уздаш у Њега? 



Ако паднеш у прелест и зажелиш да се избавиш од ње, немој очајавати, јер Господ воли људе и даће ти да се поправиш и ослободиш од помисли које ти подмеће ђаво. Али, да би душа нашла мир од демона, човек треба да се смири и говори: "Гори сам од свих, гори сам и од стоке и звери", и да се чисто исповеди свештенику. Тада ће зли дуси побећи. 



Као што људи улазе и излазе из куће, тако и зле мисли долазе и опет одлазе уколико их ти не прихватиш. 



Ако ти мисао шапће: "Укради", и ти је послушаш, самим тим си демону дао власт над собом. Ако ти помисао каже: "Једи много, досита", и ти будеш јео много, опет је демон тобом завладао. Дакле, ако тобом завладају помисли разних страсти, постаћеш боравиште демона. Ако се, пак, покајеш како ваља, они ће се уплашити и биће принуђени да оду.