Бугарска црква против концерта Лејди Гаге у Софији

Бугарска православна црква објаснила је своју позицију према концерту америчке поп звијезде Лади ГаГа, који је најављен у Софији.
Концерт пјевачице која пети пут осваја Греми у Софији, са којим она почиње своју турнеју по Европи, планиран је за 14. август 2012. г.

15.05.2012. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Бугарска црква против концерта Лејди Гаге у СофијиБугарска православна црква објаснила је своју позицију према концерту америчке поп звијезде Лади ГаГа, који је најављен у Софији.
Концерт пјевачице која пети пут осваја Греми у Софији, са којим она почиње своју турнеју по Европи, планиран је за 14. август 2012. г.
„Позив на гријех, не може да се пропагира“, казао је викар Софијске митрополије, Епископ знепољски Јован у свом интервјуу за радио Дарик, у петак 4. маја, додирнувши се теме концерта Лејди Гаге и „хомосексуалних порука њених пјесама“.
Свети Синод Бугарске православне цркве још увијек није осудио долазећи концерт Лади ГаГа у Софији, али вјероватно ће то урадити.
Прије три године, 2009. године Свети синод Бугарске православне цркве осудио је организовање концерта Мадоне у Софији.
„Ви знате какав је наш став о тим стварима. Сваки човјек својом главом одлучују о себи самом, како да се односи према томе, али наше мишљење вама је познато. Ми никада нећемо бити схваћени изражавајући своје виђење, али никада нећемо ни одобрити нешто што је ван граница принципа, које је Бог одредио. Један од њих је тај како је Господ створио људе, као мушкарца и жену, и управо зато, Стари Завјет више пута говори о сличним грјеховима“, казао је Епископ, додавши да бранећи такве ствари, свијет сматра да се бори за слободу, али он слободу погрешно схвата.
„Ми ништа немамо директно против људи, али не одобравамо њихов избор. Сви имају право да бирају, али сви сносе одговорност за свој избор. Оно што позива на гријех, не може да се пропагира у нашем друштву. То је опасно.“, закључио је он.
Извор: хттп://радиосветигора.вордпресс.цом/2012/05/07/бугарска-црква-против-концерта-лејди/



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.