„Бурановске бабушке“ иду на „Евровизију 2012“, да би саградиле цркву

У финалу за избор руске пјесме за „Евровизију 2012“, који је 7. марта увече преносио канал Русија-1, „Бурановске бабушке“ су добиле 38,1 поен путем телефонског и смс гласања публике и захваљујући мишљењу чланова професионалног жирија.

19.03.2012. Аутор:: Пријатељ Божији 0

У финалу за избор руске пјесме за „Евровизију 2012“, који је 7. марта увече преносио канал Русија-1, „Бурановске бабушке“ су добиле 38,1 поен путем телефонског и смс гласања публике и захваљујући мишљењу чланова професионалног жирија.
хттп://www.yоутубе.цом/wатцх?феатуре=плаyер_ембеддед&в=х0вQ9_БхУ1М
Фолклорна група је стигла на такмичење из села Бураново, Малопургинског рејона Удмуртије. Баке су се прославиле тако што су на удмуртски, руски и енглески језик пјевале разне хитове. Група је први пут кренула са препјевима 2008. године. Поводом Дана матерњег језика у Удмуртској филхармонији, баке су изводиле познате пјесме Бориса Гребеншћикова и Виктора Цоја на удмуртском језику. Од тада су често биле мета штампе и телевизије. Неколико учесница ове групе имају по седамдесет година.
„Морамо бити опрезне у том смислу, како не би испале смијешне, ми се максимално трудимо да нас не прихвате као кловнове. Једноставно, искрено и отворено пјевамо оно што нам одговара, и то увијек дирне људе“, казала је бака Оља у интевјуу за Вести.Ру.
Према ријечима баке Оље, „Бурановске бабушке“ наступају само зато да би скупиле средства за цркву у удмуртском селу Бураново.
„То је наш једини циљ. Слава и богатство бабама нијесу потребни, ми слава Богу имамо домаћинство, имамо од чега да живимо. На себе смо узеле велику одговорност, када смо ријешиле да подигнемо цркву, а то није увијек једноставно, штавише, како би дошле до тог свијетлог циља изабрале смо нестандардни пут, преко естраде. Али, вјерујемо да ћемо успјети“, казала је саговорница канала.
„Бурановске бабушке“ су већ опробале срећу на такмичењу за Евровизију 2010. године, али тада их је престигао Петар Налич са својом групом. Бакама је овог пута успјело. Извеле су поп-коктел, мјешавину познатих стараних хитова са почетком пјесме Хоусе оф рисинг сун и препјевом пјесме Цоме он анд данце, које су прерађене кроз националне фолклорне мотиве.
„Бурановске бабушке“ су још прије гласања биле очигледни фаворити: сала и потенцијални ривали су веома емотивно одреаговали на њихов наступ. Пошто су завршиле пјесму, кренула је права овација. Публика је стојећи аплаудирала.
„Евровизија 2012“ ће се одржати у граду Баку од 22. до 26. маја. Учествоваће 42 земље.
Извор: хттп://радиосветигора.wордпресс.цом/2012/03/09/„бурановске-бабушке-иду-на-„еврови/#море-11367



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.