Вандализам у Крушевцу

На месту изградње будућег православног хама посвећеног жртвама комунистичког терора извршеног од краја 1944. до пролећа 1945. године на брду Багдала у Крушевцу, поломљен је крст који означава место будуће светиње.

06.06.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Вандализам у КрушевцуНа месту изградње будућег православног хама посвећеног жртвама комунистичког терора извршеног од краја 1944. до пролећа 1945. године на Багдали у Крушевцу, поломљен је крст који означава место будуће светиње.
Крст на Багдали на месту градње новог храма срушили су вандали, а оскврнављено обележје страдалне српске историје обишли су представници Епископије крушевачке и репортерска екипа Телевизије Крушевац. Из Епископије крушевачке је упућен апел да се престане са рушењем светиња и крсног знака као симбола спасења и Васкрсења.
Ово, иначе, није први пут да се у старој српској престоници светог великомученика Лазара Косовског и Крушевачког уништава Крст Часни. Недавно су хулигани у два наврата поломили и спалили крст којим је обележено место изградње православне цркве у крушевачком насељу Уједињене нације.



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.