Ватикан помогао стварање "ЦПЦ"

Протојереј ставрофор Момчило Кривокапић, казао је да је пројекат стварања такозване црногорске цркве подржан од стране Ватикана, те да о томе постоји документација!

26.12.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Ватикан помогао стварање "ЦПЦ"Протојереј ставрофор Момчило Кривокапић, казао је да је пројекат стварања такозване црногорске цркве подржан од стране Ватикана, те да о томе постоји документација!
Он је истакао да је почетком седамдесетих година почела комунистичка параноја, и да се тада први пут пориче легитимитет владике црногорско-приморског.
Тада се упорно говорило о промени идентитета. Постојали су само покушаји монтенегризације. Седамдесетих се већ пише – црногорска црква, Црногорци. У тој етногенези један Марксиста говори да смо ми Црногорци све сем Срби“, рекао је архијерејски намесник бококоторски.
Према његовим речима, комунисти су Мираша Дедеића убацили на теолошки факултет.
-Једини дипломирани теолог у Београду чијег досијеа нема је Мираш Дедеић. Она је из УДБА-шких структура убачен на теолошки факултет, рекао је он.
Доласком митрополита Амфилохија, тврди Кривокапић, руше се сви планови Ватикана.
Када Амфилохије долази руше се сви планови Ватикана. Амфилохије, као јак теолог, направио је пометњу. Тада већ настаје оно што данас видимо. Све је смислила Коминтерна, а Ватикан помагао. Ако желимо да имамо нормалну цркву, морамо је имати на оним основама на којима су је поставили апостоли и Свети Сава“, закључио је он.
Извор: правда.рс



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.