Владика ваљевски повређен у саобраћајној несрећи

Епископ ваљевски Милутин повређен је у саобраћајној несрећи на аутопуту Београд-Ниш у близини Крњева, потврдили су извори из ваљевске епархије. Он је задобио прелом ребара и пребачен је у Ургентни центар у Београду.

04.06.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Владика ваљевски повређен у саобраћајној несрећиЕпископ ваљевски Милутин повређен је у саобраћајној несрећи на аутопуту Београд-Ниш у близини Крњева, потврдили су извори из ваљевске епархије. Он је задобио прелом ребара и пребачен је у Ургентни центар у Београду.
Епископ Милутин је био сувозач у аутомобилу ваљевских регистарских таблица, који је налетео на цистерну бугарске регистрације. - Епископ ваљевски Милутин задобио је неколико прелома и његове повреде су тешке, али нису опасне по живот - изјавила је портпаролка Клиничког центра Србије Зорица Марковић, додајући да је владика смештен на одељење хирургије Ургентног центра у Београду.
Владика се враћао са литургије коју је у Нишу са црквеним великодостојницима служио патријарх Иринеј. Владика Милутин био је у епархијском аутомобилу "шкода октавија" са још двојицом свештеника, од којих је један возио.
Према незваничним информацијама, возач је изгубио контролу над аутомобилом, ударио у заштитну ограду аутопута, одбио се и "подвукао" се под цистерну бугарских регистарских ознака. Двојица владикиних сапутника нису повређена.
Пре устоличења за епископа ваљевске епархије, која је настала поделом шабачко-ваљевске епархије, владика Милутин (Кнежевић) је био епископ аустралијско-новозеландски.



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.