Вјерни народ Руске цркве сакупио средства за помоћ Грчкој

Руска православна црква уплатила је на рачун Грчке православне цркве 517 628 евра и 35 цента. Овај новац сакупљен је по благослову Патријарха московског и све Русије Кирила за помоћ Грцима који су остали без посла и средстава за живот.

10.08.2012. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Вјерни народ Руске цркве сакупио средства за помоћ ГрчкојРуска православна црква уплатила је на рачун Грчке православне цркве 517 628 евра и 35 цента. Овај новац сакупљен је по благослову Патријарха московског и све Русије Кирила за помоћ Грцима који су остали без посла и средстава за живот.
Грчка се и даље налази у тешкој економској кризи. По последњим подацима Грчког националног статистичког бироа, проценат незапослености је достигао 22,6%. Међу младима од 24 године старости и ниже, овај проценат је још већи – 50,8%. У оквиру мјера штедње, грчке власти су почеле да укидају социјалне програме, затварају се домови за старе, смањују се пензије и социјална помоћ, а уводе се нове таксе.
У оваквим условима Грчка православна црква спроводи кампању за сакупљање средстава и хране за угрожене. Атинска архиепископија сваког дана дијели око 10 хиљада оброка, вриједности око 0,95 евра по оброку. Док су се прије кризе за помоћ у храни углавном обраћали исељеници из Африке, Азије и земаља Блиског Истока, данас угрожено становништво Грчке чини око 60%. Међу њима је највише пензионера.
Кампања Руске православне цркве за сакупљање средстава отпочела је 21. фебруара ове године, под руководством Одјељења за доброчинство и социјално служење.



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.