Годишњи концерт хора

Црквени хор “Св.Роман Мелод”, који делује при Храму “Св.Тројице” у Киценеру, под руководством професора музике Биљане Важић, у суботу увече, одржао је свој традиционални годишњи цонцерт црквених и духовних песама. Уводну реч дао је Преосвећени Епископ канадски г.Георгије подсетивши присутне на неке интересантне, донекле и легендарне, податке и занимљивости из житија једног од највећих црквених песника свих времена – Св.Романа Мелода.

17.10.2011. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Годишњи концерт хора Киценер, 15.октобар
Црквени хор “Св.Роман Мелод”, који делује при Храму “Св.Тројице” у Киценеру, под руководством професора музике Биљане Важић, у суботу увече, одржао је свој традиционални годишњи концерт црквених и духовних песама. Уводну реч дао је Преосвећени Епископ канадски г.Георгије подсетивши присутне на неке интересантне, донекле и легендарне, податке и занимљивости из житија једног од највећих црквених песника свих времена – Св.Романа Мелода.
Поред домаћина, љубитељима духовне музике, представили су се Хор “Свети Никола” из Хамилтона (диригент Мира Стојисављевић), Група “Божури” из Киченера и Хор “Свети Сава” из Мисисаге (диригент Јанез Говедник). Посебну радост представљали су најмлађи учесници концерта - Дечији хор “Св.Роман Мелод”. Схватајући значај хорског певања у којем деца не само да развијају слух, већ уче да буду толерантна, стварају осећај заједништва и имају могућност стицања нових пријатељстава, диригент Жељка Јовановић већ другу годину успешно окупља и под своју диригентску палицу, знатан број малишана Храма “Свете Тројице” што су показали својим наступом.
Бројне честитке, букети цвећа и раздраганост публике, награда су за труд који, чланови и диригент хора Св.Романа Мелода, марљиво улажу како би Срби у Дијаспори, не само очували, већ и неговали традицију црквеног и духовног певања, као и остале, богате музичке баштине свог народа. Пример су оних, који својим радом обогаћују духовну димензију живота у расејању.



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.