Гради се храм цара Николаја ИИ

На Варшавском друму, на југу Москве, у близини метро станице «Ањино» 8. децембра је започета изградња храма у част цара-страстотрпца Николаја ИИ, преноси «Интерфакс-Религија».

09.12.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Гради се храм цара Николаја ИИ На Варшавском друму, на југу Москве, у близини метро станице «Ањино» 8. децембра је започета изградња храма у част цара-страстотрпца Николаја ИИ, преноси «Интерфакс-Религија».
«Русија 2013. године у великим размерама слави четристогодишњицу Дома Романова, зато је врло значајно што у Москви у оквиру програма који Московљани снажно подржавају «двеста нових храмова» започиње изградња темеља првог храма у част цара-страстотрпца Николаја ИИ,» - рекао је координатор покрета „Мноштво храмова“ Андреј Кормухин.
На свечани молебан донета је мироточива икона с ликом последњег руског цара.
Како је истакао А. Кормухин, «Николај ИИ је један од најпоштованијих руских светаца у православном свету који је свесно примио венац страдања из руку џелата и који је покушао да искупи грехове руског народа. Православни хришћани из године у годину све више и више спознају сав значај овог самопожртвованог поступка царског страстотрпца.“
 



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.