Грузијска црква позива на прекид злостављања затвореника

Предстојатељ Грузијске православне цркве, Патријарх-Католикос Илија ИИ, позвао је власти Грузије да ослободе демонстраторе који су затворени због протеста против злостављања затвореника у казнено поправним установама ове земље.

01.10.2012. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Грузијска црква позива на прекид злостављања затвореникаПредстојатељ Грузијске православне цркве, Патријарх-Католикос Илија ИИ, позвао је власти Грузије да ослободе демонстраторе који су затворени због протеста против злостављања затвореника у казнено поправним установама ове земље.
„Више пута сам упозоравао госпођу Калмахелидзе (бившу начелницу министарства за правну помоћ, која је прошле седмице дала оставку након скандала са злостављањем затвореника) да треба да буде као мајка затвореницима, и да они не смију бити мучени без обзира на величину кривице. Упозоравао сам и њене сараднике, али, као што видимо, то није било довољно, они су наставили и настављају са овим ужасима“, каже се у саопштењу Патријарха Илије, објављеном у сриједу 26. септембра.
„Сада има и нових затвореника, ухапшени су они који су гласно говорили о томе, и желим да се обратим нашим властима да пусте ове људе. Јер ово ће произвести нови талас сукоба и непријатељства“, казао је Патријарх



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.