Грузијци славе отказивање ЛГБТ марша (видео)

Традиционални Грузијци изашли су јуче на улице да прославе отказивање Тбилисијског поноса „Марта достојанства“ који је јуче требало да се одржи у главном граду Грузије.

08.07.2021. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Противници ЛГБТ марша и недеље ЛГБТ пропагандних догађаја који су довели до њега, окупили су се у центру Тбилисија како би прославили пропали марш музиком, песмама и играма, јавља РБЦ .

Догађај је отказан након што се хиљаде људи окупило у централном Тбилисију у знак протеста, уз неке случајеве насиља. Неколико људи је повређено, а демонстранти су провалили у канцеларије "Тбилиси поноса" и поцепали ЛГБТ заставу.

Грузијска православна црква издала је протеклих дана неколико изјава у којима осуђује насиље које се догодило, позивајући све да остану молитвени и мирни, док недвосмислено осуђује пропаганду неморала и мешање западних сила у грузијске послове. Црква је обећала да ће изаћи на крај са свим свештеницима који су можда позвали на насиље.

У свом саопштењу од 29. јуна Грузијска црква се оштро противи ЛГБТ догађајима који се тренутно одржавају у Тбилисију, обраћајући се организаторима „Тбилиског поноса“ и шефовима амбасада акредитованих у Грузији са позивом да се уздрже од подршке ЛГБТК + пропагандним активностима.

"Драстично уплитање одређених амбасада и неких чланова Европског парламента у наш јавни и духовни живот питање је које забрињава и неприхватљиво је за нашу Цркву и наше грађане и верујемо да је то злоупотреба њиховог ауторитета. Даље, још једном изјављујемо да је циљ такозваног „Поноса“ пропагирање изопаченог животног стила који штети свести младе генерације и генерација које долазе" - наводи се у саопштењу Грузијске православне цркве.

Грузијска црква је, иначе, више пута дигла глас против разорног утицаја западних сила које подржавају такве догађаје.

„Јасно је очигледно ко контролише процесе у Грузији“, прокоментарисао је протојереј Давид Исакадзе поводом ЛГБТ догађаја у 2019. години. „Ми заиста желимо да будемо независна земља, не речју, већ делом. Америчке власти се, у лику амбасадора, директно мешају у наше унутрашње ствари. Оне желе да контролишу овдашње процесе и погоршаје ситуацију, окрећући људе један против другог“.

Сједињене Државе и разне европске земље активно финансирају институције које сеју мржњу против Православне цркве и промовишу ЛГБТ агенду у Грузији, а земља треба озбиљно да преиспита своју прозападну оријентацију, упозорио је прошле године Његово Високопреосвештенство митрополит Вани и Багдати.

Извор: orthochristian.com



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.