Грчкој прети исламска експанзија

Поштујући директиве Европске уније грчки челници су усвојили низ либералних закона, које су искористили имигранти (од којих је огромна већина муслимана) кренувши у великим бујицама у ову земљу. У Грчкој је знатно порастао криминал, повећале су се сива економија и корупција. Имигранти су нанели колосални ударац малом бизнису, јер за разлику од грчких предузимача не плаћају било какве порезе.

11.09.2012. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Грчкој прети исламска експанзијаПоштујући директиве Европске уније грчки челници су усвојили низ либералних закона, које су искористили имигранти (од којих је огромна већина муслимана) кренувши у великим бујицама у ову земљу. У Грчкој је знатно порастао криминал, повећале су се сива економија и корупција. Имигранти су нанели колосални ударац малом бизнису, јер за разлику од грчких предузимача не плаћају било какве порезе.
Догађаји у току последњих месеци све јасније сведоче о томе да је исламска претња по Грчку попримила реалне димензије. Муслимани деле екстремистичку литературу, подмећу пожаре и заплашују локално становништво. По проценама угледних немачких новина „Шпигел“ у центру Атине и у многим крајевима Грчке етнички Грци се већ налазе у мањини, а укупан број илегалних имиграната премашује 2 милиона људи.
У међувремену, бујица имиграната се у Грчкој повећава из месеца у месец. Грчки медији преносе вести о хиљадама сиријских избеглица „које желе да нађу уточиште у нашој земљи спасавајући се од Асадовог режима“. Парадоксално, ни по свом спољашњем изгледу, ни по језику којим говоре, имигранти уопште не личе на Сиријце. То су Турци, Пакистанци, Авганистанци и становници Северне Африке.
Чињенице наведене у чланку не одражавају у потпуности димензије исламске експанзије у Грчкој, али јасно показују опасност од „косовског сценарија“ у овој малој православној земљи. Очигледно је да се промена етничког и конфесионалног састава Грчке уклапа у општу тенденцију потискивања православаца из Средоземља: Либија је већ очишћена од хришћана, наставља се убијање православаца на Косову и у Сирији. Да ли је очигледно на реду Грчка? Чини се да ово питање већ носи реторички карактер.
Извор: хттп://www.православие.ру/српска/55981.хтм



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.